Nyitókép: Fotó: MLSZ / Baricsa Gábor

Szoboszlai Dominik két napja nem edzett a csapattal, de…

Infostart
2024. június 22. 15:08
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya sem a pénteki, sem a szombati közös edzésen nem dolgozott együtt a társaival. Ennek ellenére a stáb véleménye az, hogy a Liverpool FC futballistája készen lesz a skótok elleni, vasárnap esti találkozóra, játszhat.

A szombati hivatalos megfogalmazás szerint „Szoboszlai Dominik a mai edzésen regenerációs munkát végzett, hogy a vasárnapi mérkőzést a legjobb állapotban várhassa. Az MLSZ csatornáján, a RiaRia - Kulisszatitkok a válogatott erőnléti felkészítéséről, Schuth Gábortól című anyagban a szakember elmondta, azok a játékosok, akik legalább negyvenöt percet játszottak az adott mérkőzésen, a mérkőzés utáni napon közös regenerációs edzésen vesznek részt. Ez jellemzően azt jelenti, hogy a pályára nem is mennek ki.

„Ezt követően a reggeli méréseink függvényében mindenki megkapja egy adott napra, a közös csoportba beírva, hogy mit kell csinálnia. Amellett, hogy valaki elmegy masszázsra, lehet, hogy hidegfürdőre megy vagy váltófürdőre, esetleg melegvízbe, van, aki nyirokmasszázsra. Nem arról van szó, hogy mindenkinek egységes a program, hanem próbáljuk beállítani az illető napi állapotához. Ez egyébként nem csak egyénileg, hanem naponta változik.”

A magyar válogatott vasárnap este kilenc órától játssza utolsó csoportmérkőzését, a skótok ellen, Stuttgartban.