Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A francia válogatott menni akart a pesti Marriottból – a svájciak elintézték

Infostart
2021. július 1. 17:36
A világbajnok kudarcának okait kutatva kiderült, a csapat tagjai folyamatosan panaszkodtak a budapesti szállásukra.

A francia labdarúgó-válogatott világbajnokként érkezett a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra, és hiába végzett végül a csoportja élén – közben a magyar csapat ellen 1-1-es döntetlent játszva –, a Svájc elleni nyolcaddöntőt 3-1-es vezetésről elbukta, a végén 11-esekkel esett ki. A kudarc okát kutatva az Athletic cikke – amelyet a 444.hu idéz – érdekes elemre bukkant.

A válogatott nem alkotott egységes csapatot az Eb-n, néhányan kimenőt is kaptak a szünnapokon. A játékosok a budapesti Marriottban szálltak meg, de egyáltalán nem érezték jól magukat. Hiányolták a luxust, és fájlalták, hogy egy tetőteraszon eltöltött estét leszámítva sehol sem tudtak együtt pihenni. Nem tetszett nekik, hogy a belvárosban laknak, és arra is panaszkodtak, hogy nem lehetett tágra nyitni a szobák ablakait. A L'Équipe szerint Paul Pogba nyíltan megmondta Didier Deschamps szövetségi kapitánynak, hogy utálják a szállást, és le akarnak lépni, amint lehet.

Az eredeti tervek szerint nem is Budapesten lakott volna a francia válogatott, hanem Gárdonyban foglalt le egy kisebb szállodát és az ottani futballközpontot.