Nyitókép: MTI/EPA/Getty pool/Dan Mullan

Kemény Dénes szerint furcsa dolgok jönnek az Eb utolsó csoportfordulójában

Infostart / InfoRádió - Németh Zoltán
2021. június 17. 12:50
Akik a klubjukban valamiért nincsenek "jól", azoknak ugyanúgy új impulzus a válogatott, mint azoknak, akik a hétköznapjaikban is jól érzik magukat - utalt a walesiek sikerességének titkára az Eb második csoportfordulójának nyitányát elemezve a korábbi pólós sikerkapitány.

Az olasz válogatott a labdarúgó-Eb-csoportkör második fordulójában a Svájc elleni 3-0-s sikerrel bebiztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe, így Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott háromszoros olimpiai bajnok sikerkapitánya szerint Roberto Mancininak úgy kell beosztani a csapat erőforrásait a továbbiakra, hogy jusson is, maradjon is.

"Ha valaki eljut a döntőig, akkor hátravan még öt mérkőzés, fontos, hogy a legfontosabb játékosokat pihentessék. Ugyanakkor azt gondolom, a sportszerűségnek ez azért nem tesz jót, mert a csoportban lévő további csapatok még reménykednek a továbbjutásban, és akkor így az a helyzet fog kialakulni - és ezt fogjuk látni több csapatnál is -, hogy a stabil továbbjutó elveri az első két ellenfelét, majd esetleg pontot vagy pontokat veszít az utolsó mérkőzésen, ezzel befolyásolva a többi továbbjutó kilétét" - fogalmazta meg várakozásait Kemény Dénes.

Ezt elsősorban lebonyolítási hibának tartja, ugyanakkor attól "messze vagyunk, hogy a futballt úgy rendezzék, mint a teniszt, hogy csak egyenes kieséses rendszerből áll".

A walesiek törökveréséről is szólt: ismert, két olyan játékos vezérletével győztek a szigetországiak, akik játékos-pályafutása mintha megrekedt volna, gondolva Gareth Bale-re és Aaron Ramsey-re.

"Ilyen szituációkban mindig jó tapasztalatom volt.

  • Előfordult, hogy egy játékosom a klubjában nem a megfelelő poszton játszott, vagy nem érezte valamiért jól magát, aztán kivirult a válogatottban, és sokkal jobb teljesítményt tudott nyújtani.
  • Persze olyan is volt, hogy valaki jól teljesített a klubjában, de a válogatott mégis egy plusz ingert jelentett neki."

A dánok és a belgák koppenhágai összecsapásán - Christian Eriksen csaknem tragikus kimenetelű esetének és Romelu Lukaku tündöklésének fényében - arra számít, hogy a dánoknak nehéz félretenni a történteket, és bár a belgák "úri módon fognak viselkedni", nem tévesztik szem elől a célt, hogy meg kell nyerni a mérkőzést.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Olasz-svájci, walesi-török, dán-belga - Kemény Dénes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást