Nyitókép: MTI/EPA/Pontus Lundhahl

Háromméteres kerítés, frissen vágott fű – így várják a francia válogatottat Gárdonyban

Infostart
2021. június 2. 06:55
A kisvárosban száll meg és edz a labdarúgó Eb idején a világbajnok futballcsapat, de nem lehet a világsztárok közelébe kerülni.

A világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott nem Budapesten, hanem Gárdonyban lakik majd a labdarúgó-Eb idején. Az Origo elment megnézni, mi várja a világ legjobb labdarúgóit.

A magyar–szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság márciusi csoportmérkőzéseire készülő német utánpótlás-válogatott is Gárdonyban szállt meg, és a közeli Parkerdő Sport és Szabadidőközpontban végezte edzéseit. A német csapat után a francia labdarúgó-válogatott is a Vital Hotel Nautisban lakik majd, amely a Velencei-tó mellett található négycsillagos szálloda.

"Egy hetet töltött itt a német csapat, de visszatértek az U21-es Európa-bajnokság második szakaszára is" – mondta Balogh Balázs, a Gárdonyi VSC elnöke. Gárdony „ezzel felkerült a futballtérképre". Az Eb-re készülő francia labdarúgó-válogatott képviselői is megnézték a pályát, és azt mondták, hogy voltaképpen hazajöttek. A zöld környezet miatt úgy érezték, mintha otthon lennének a gárdonyi edzőtáborban, mivel az szinte pontosan úgy néz ki, mint Franciaországban – mesélte el Balogh Balázs.

A francia válogatott ezek után lemondott a Fehérvár pályájáról, és Gárdonyban tervezi megkezdeni a felkészülést az Európa-bajnokságra. A francia küldöttség tagjai csak arra kérték őket, hogy próbáljanak meg javítani a gyep minőségén. Az MLSZ által akkreditált cég, a Garden Group folyamatosan ellenőrizte a pálya minőségét, és a franciákat mindig tájékoztatták a pálya aktuális állapotáról.

A franciák a járvány miatt nem fognak nyilvános edzést tartani, és a focisták el lesznek zárva a kíváncsi szemek elől.

Hatalmas az érdeklődés, és sokan kérdezgetik, hogy meg lehet-e majd nézni a világ legjobbjait, de a klubelnök szerint nagyon szigorú biztonsági intézkedések lesznek az Eb-idején: a Velencei-tavon folyamatosan járőrözni fognak, és egy háromméteres kerítést is felhúznak.

A francia válogatott igényeire kitérve Balogh Balázs elmondta, hogy a pályát mindig fel kell festeniük az edzések előtt. A labdákat a francia válogatott fogja magával hozni. A francia küldöttség tagjai egy pályagondnokot kértek, aki két edzés között ismét felkészíti a pályát, hogy az edzésmunkába semmilyen hiba ne essen. Egyébként mindent maguknak intéznek, de lesz egy helyi megbízott, aki eleget tesz majd az esetleges kéréseiknek.