Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Bartha Csaba: egy picit sem lehet hátradőlni, mert akkor pillanatok alatt megelőznek

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2024. szeptember 5. 17:28
Vissza kell térnie a Veszprémnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe – hangsúlyozta az InfoRádióban a klub új vezérigazgatója. Az elmúlt időszakban Debrecenben, Győrben és a Magyar Olimpiai Bizottságnál is dolgozó Bartha Csaba arról is beszélt, hogy a bajnoki szezon pénteki kezdésekor még nem lesznek fizikailag csúcsformában a játékosok.

Speciális nyáron van túl a Veszprém, mert a játékosoknak a többsége szerencsére olyan szintet képvisel, hogy számítottak rá a nemzeti válogatottban is az olimpián, úgyhogy a csapat körülbelül egy háromhetes, míg a teljes stáb egy két-két és fél hetes felkészülésen van túl – fogalmazott az InfoRádióban Bartha Csaba. Előtte egy hétig azok a sportolók tudtak részt venni a felméréseken és bemelegítő edzéseken, akik nem szerepeltek az ötkarikás játékokon.

A klub új vezérigazgatója emlékeztetett, a hallei So-Tech Cup elnevezésű felkészülési tornát követően múlt héten kényszerpihenőt kellett tartania a csapatnak, miután többen vírusfertőzést kaptak, ami szintén megnehezíttette a felkészülést. Nehéz megítélni, hogy pontosan hol tart az együttes, de talán a pénteki, Dabas elleni otthoni mérkőzésen még nem kell csúcsformában játszania a Veszprémnek ahhoz, hogy győzni tudjon otthon, viszont jövő csütörtökön a Füchse ellen magasabb színvonalra, teljesítményre lesz szükség Berlinben – vélekedett. Felkészülési mérkőzésen a Veszprém már legyőzte a német együttest, ez ugyanakkor majd egy éles meccs lesz már a BL-szezon nyitányán.

Ami a 2024-25-ös szezon célkitűzéseit illeti, Bartha Csaba kifejette: ahogyan azt már korábban is megfogalmazták, mind a hazai bajnokságban, mind a Magyar Kupa esetében szeretnék megőrizi a vezető pozíciójukat, mint ahogyan azt tették az elmúlt évben. További „minimális elvárás”, hogy a csapat visszajusson a kölni Final Fourba – tette hozzá.

A szeptember 27. és október 3. közötti klubvilágbajnoksággal kapcsolatban jelezte: nagyon örömteli, hogy őket választották a szervezők, aminek igyekeznek majd megfelelni. Szerinte a kilenc csapatból, nem megbántva a többi klubot, három-négy (a Veszprém mellett a Magdeburg, a Barcelona és talán az egyik egyiptomi csapat) az, amelyik beleszólhat a végső sorrendbe. Mindazonáltal a magyar klub számára a két mérkőzés – elődöntő és döntő vagy a bronzmérkőzés – mindenképp hasznos lehet.

„Nyilván nehéz lesz, mert ha jól emlékszem, akkor Lisszabonból közvetlenül megyünk Egyiptomba, és utána folytatódik majd a válogatott hétvégével, illetve más feladatokkal a szezon eleje. De az edzők ezt átgondolták, vállaltuk, úgyhogy mindenképpen egy megmérettetés és plusz lehetőség arra, hogy ismételten trófeát szerezzen a csapat. Nem elvárás, ezzel nem kalkulálunk, de ha már ott vagyunk, akkor szeretnénk jól szerepelni” – fogalmazott.

Bartha Csaba megjegyezte: a sportban, kiváltképp az élsportban sohasem lehet egy picit sem hátradőlni, mert akkor pillanatok alatt „megelőznek és lemaradsz”. Mint mondta, szeretné még hatékonyabban vezetni a klubot, amely menedzsmentje komoly strukturális átalakuláson megy keresztül, de ki vannak jelölve azok a feladatkörök, célok, amelyek meghatározók a klub életében.

„Nem titok, nem olyan vezető vagyok, aki nem vesz részt a napi feladatokban, tehát minden napi szintű döntésben szeretnék ugyanígy részt venni, ahogy azt korábban is tettem más feladatköreimben. Szeretem, ha mindenről, a marketingtől a kommunikáción át a média, a gazdasági területek, szervezési és humánpolitikai kérdésről tudok” – magyarázta.

A szakmailag nagyon elégedett az eddig látottakkal, és mint mondta, mind a sportigazgató Nagy Lászlóval, mind a vezetőedző Xavier Pascuallal remek a kapcsolata, nagyon komoly és hasznos beszélgetéseket folytatott velük az elmúlt időszakban. Bartha Csabának nagyon tetszik az a stratégiai gondolkodás, amiben ők is hisznek, úgyhogy ezen a területen „kicsit nagyobb szabadságra engedi a gyeplőt, de egy-egy végső döntés közös”.

Végül, de nem utolsó sorban kiemelte: olyan tulajdonosi háttérrel, játékosállománnyal és szakmaisággal, amivel a Veszprém rendelkezik, igenis, vissza kell kerülnie a Final Fourba. Ugyanakkor emlékeztetett, a Győr három BL-győzelme – amit klubelnökként segített – minden alkalommal egy góllal történt, tehát nüanszokon múlik egy hétvége, akár egy elődöntő, akár egy döntő. "Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy sikerüljön, és nyugodt lelkiismerettel kell mindig lefeküdni. Ha ez sikerül, jó úton járunk" – zárta gondolatait.

(Címlapképünkön: A Telekom Veszprém játékosai örülnek, miután 34:30-ra legyőzték a kézilabda NB I döntőjének második mérkőzésén az OTP Bank-Pick Szeged csapatát a szegedi Pick Arénában 2024. május 29-én.)


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bartha Csaba: egy picit sem lehet hátradőlni, mert akkor pillanatok alatt megelőznek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást