Nyitókép: Alessandra Tarantino

Sportolási botrány az I. kerületben

Infostart
2024. szeptember 1. 19:07
Módosította az I. kerületi Czakó utcai sportpálya házirendjét az intézmény új igazgatója. A szabályok értelmében a férfiaknak tilos póló nélkül, míg a nőknek topban sportolniuk.

Az I. kerületi Czakó utcai sportpálya új igazgatója öltözködési előírással egészítette ki a házirendet. A módosításban megtiltja, hogy a szabadtéri futópályán a férfiak póló nélkül, félmeztelenül sportoljanak, míg a nőknek nem lehet olyan topban futniuk, amely a hasukat nem takarja – írja a blikk.hu.

Az önkormányzati intézmény vezetője azzal indokolta a döntést, hogy a sportpályán lévő diákokat zavarhatja a női has, és fedetlen férfi felsőtest látványa.

Az egyik törzsvendég, Lafferton Zsolt aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy ne legyen kötelező a pólóviselés a pályán, hiszen ezt korábban sem írta elő a házirend. Érvelése szerint még az idei párizsi olimpián is hasonló öltözetben jelentek meg a női sportolók. A kezdeményezéshez már közel 120 ember csatlakozott.

V. Naszályi Márta, a kerület polgármestere (Várunk Egyesület–DK–MSZP–Párbeszéd – Zöldek–Momentum–MMN) augusztus elején Facebook-oldalán indított szavazást a témában. A válaszadók közel 84 százaléka szerint engedélyezni kell, hogy a sportpályán a férfiaknak félmeztelenül, míg a nők atlétikai topban sportolhassanak.

A szeptemberi testületi ülésre javaslatot nyújtok be,

amelyben képviselem a sportpályahasználók véleményét, és a Czakó utcai Sportközpont házirendjének módosítását kezdeményezem" - közölte lappal a polgármester.

Fotónk illusztráció.