Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Siu Wu

Toto Wolff szerint jobb, ha ezt intő jelként kezeli a Red Bull

Infostart
2024. augusztus 27. 21:50
A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, hogy a konstruktőri bajnokság már „teljesen nyitott”, miután Lando Norris „megsemmisítette” az egész mezőnyt a Holland Nagydíjon.

Norris 22,9 másodperces előnnyel szerezte meg a futamgyőzelmet Max Verstappen előtt Zandvoortban. Ez pedig a legnagyobb győzelmi különbséget jelentette egy nem Red Bull-versenyző számára azóta, hogy Lewis Hamilton 21,8 másodperccel megnyerte a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjat.

A brit versenyző az utolsó körben a leggyorsabb körért járó egy pontot is megszerezte. Mindezt annak ellenére, hogy „öreg és kopott” kemény gumikon volt. Így a McLaren már csak 30 ponttal van lemaradva a Red Bull mögött a konstruktőri tabellán. Wolff pedig úgy véli, hogy a Red Bull a bajnoki cím elvesztését kockáztatja.

„Azt hiszem, a McLaren a múltban bebizonyította, hogy mióta tavaly Ausztriában fejlesztéseket hoztak az autóra, azóta nem hibáznak. Ezt egyszerűen lenyűgöző volt látni [a versenyen]” – fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke – többek között – a RacingNews365-nek nyilatkozva, amit a sport365.hu szemlézett.

„Úgy értem, ő [Lando] gyakorlatilag megsemmisítette az összes versenytársat azzal a leggyorsabb körrel a végén, 42 körös kemény gumival és 20 másodperces különbséggel. Szóval szerintem ez a bajnokság, a konstruktőri bajnokság teljesen nyitott, és ez jót tesz a Forma–1-nek” – folytatta.

Bár Wolff optimista, hogy lesz harc a konstruktőri címért, a versenyzőknél továbbra is Verstappent tartja esélyesnek. Norris 70 ponttal van lemaradva a holland mögött kilenc futammal a vége előtt. Ez a lemaradás elképesztő eredménysorozatot igényel ahhoz, hogy megfordítsák.

A Mercedes csapatfőnöke a pilóták bajnokságát illetően úgy fogalmazott: „Max bizonyos mértékig még mindig kézben tartja a dolgokat (…) De izgalmas lesz látni, hogy lesz-e változás az erőviszonyokban, és hogy mennyire tudunk ebbe beleszólni” – fogalmazott.