Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Gulácsiék és Sallaiék győzelemmel, Schäferék döntetlennel kezdtek, Orbánt kiállították

Infostart
2024. augusztus 24. 21:35
A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig, valamint Sallai Roland csapata, a Freiburg győzelemmel, míg a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin döntetlennel kezdte a német labdarúgó-bajnokság 2024/25-ös szezonját.

A lipcseiek hazai környezetben a Bochum ellen egygólos meccsen nyertek. A találkozó hőse a 19 éves norvég Antonio Nusa volt, aki pályára lépése után négy perccel döntötte el a mérkőzést. A fiatal támadónak ez volt a második meccse a Leipzig színeiben, a Német Kupában ugyancsak csereként, mindössze egy percnyi játék után talált be. A csapatkapitány Orbán számára nem indult jól a szezon, a 84. percben kiállította őt a játékvezető, mivel utolsó emberként szabálytalankodott.

Gulácsi pályafutása során továbbra is százszázalékos a Bochum ellen, ez volt a hetedik győzelme, és ezeken a találkozókon mindössze két gólt kapott.

Sallaiék az elmúlt szezonban második VfB Stuttgartot fogadták, és bár már a második percben hátrányba kerültek, végül magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak. A magyar válogatott támadó - akivel kapcsolatban jó ideje olyan hírek jelennek meg, hogy eligazol - csereként a 72. percben lépett pályára.

Schäfer kezdett az Union Berlinben, amely a magyar középpályás helyére a 73. percben érkező Bénes László találatával szerzett pontot a Mainz vendégeként.

Már a nyitófordulóban megszületett az első mesterhármas, a Hoffenheim a horvát Andrej Kramaric triplájával győzte le 3-2-re az újonc Holstein Kiel együttesét.

A játéknap esti mérkőzésén a Borussia Dortmund az új vezetőedző Nuri Sahin irányításával, 2-0-ra legyőzte az Eintracht Frankfurtot, amelynek keretében nem volt ott Lisztes Krisztián.