Nyitókép: Georgiy Datsenko/Getty Images

Ismét kórházba került Ónodi Henrietta

Infostart
2024. augusztus 13. 11:13
Barcelona olimpiai bajnoka még márciusban kapott szívinfarktust, a testvére indított gyűjtést a kórházi kezelésére.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, még tavasszal, március 28-án egy élelmiszerboltban vásárolva esett össze Ónodi Henrietta. A szíve többször is megállt, mialatt kórházba szállították, ahol kiderült, hogy artériaelzáródás okozta a rosszullétet, és azonnal megműtötték.

A testvére, Ónodi-Klausler Barbara a napokban a GoFundMe oldalon adott helyzetjelentést az állapotáról, ahol gyűjtést indított az 1992-es olimpiai bajnok kórházi kezelésére – írta a hvg.hu. A beszámoló szerint Ónodi Henriettát a rehabilitációját biztosító intézményből ismét kórházba szállították többszörös komplikációkkal. Megkezdték a kezelését, és bár mutat javulást, a fájdalmai még így is jelentősek.

Az adománygyűjtő oldalon megjelölt 500 ezer dolláros célösszegből eddig mintegy 35 ezer dollár gyűlt össze.

Ónodi testvére a hozzászólása végén azt írta: „Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!”

„Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag. Jelenlegi állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét, és a biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást” – magyarázta korábban a helyzetet Ónodi-Klausler Barbara.