Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

"Őrült meccset nyertünk meg" - győri örömszavak

Infostart
2024. június 1. 18:20
A kapus Sandra Toft teljesítményét emelték ki a Győr és az Esbjerg tagjai is a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntője után. Az ETO egy góllal nyert, így készülhet a fináléra.

Fordulatos és kiélezett meccset nyert meg a Győr az Esbjerg ellen az MVM Dome-ban. Az ETO svéd edzője, Per Johansson szerint a védekezés volt a kulcs.

„Az első három-négy percben még a buszon maradtunk, de boldog vagyok, hogy utána miként játszottunk az első félidőben. Feljavult a védekezésünk, sokat blokkoltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, vagyis a szünetben elégedett voltam. Aztán elkezdtünk szenvedni, mert az Esbjerg jól játszott hét a hat ellen, lassították a tempót, és tudtuk, hogy nem adják fel. A végén Sandra Toft mentett meg minket. A meccs előtt is sokat beszéltünk arról, hogy fontos lesz a kapusteljesítmény, a védekezés, a lerohanás – így is történt. 23 gólon tartottunk az Esbjerget, ami nagyszerű teljesítmény” – mondta a tréner, aki szezon közben vette át a győriek irányítását.

Kollégája, Jesper Jensen szerint az Esbjerg is jól játszott.

„Remekül támadtunk, elég helyzetet teremtettünk ahhoz, hogy legyőzzük a Győrt, de Sandra Toft, egy dán válogatott játékos kimagaslóan teljesített. Kiemelkedően kell játszani, hogy egy ilyen meccset meg tudjunk nyerni, és a Győr megérdemelten jutott tovább. Két nagyszerű csapat találkozott, remek csata volt, büszkék lehetünk rá.”

A Győr francia irányítója, Estelle Nze Minko szerint őrült meccset nyertek meg.

„Hét a hat ellen kicsit szenvedtünk a második félidőben, de megpróbáltunk mindent.

Hullámzó volt a játék, hálás vagyok a győzelem miatt, nagy csatát nyertünk meg.”

Szöllősi-Schatzl Nadine-nak a vasárnapi lesz az utolsó meccse győri színekben, és reméli, hogy aranyéremmel távozhat.

„Egyszer már döntősök voltunk, de akkor második helyen zártunk. Remélem, ezúttal mi ünnepelhetünk – nemcsak magam miatt, hanem azok miatt, akik befejezik a karrierjüket, ez lenne a méltó zárás.”

A győztes gólt Kari Brattset szerezte. A norvég beálló szerint hatalmas dolog a döntőbe jutás.

„A BL-döntőért harcoltunk egész évben, ez volt az álmunk. Szoros, kemény és őrült meccset játszottunk. Mindkét csapat nagyon akarta a sikert.

Nehezen kezdtünk, de utána feljavultunk, ám aztán a második félidőben az Esbjerg felzárkózott. Szerencsések voltunk a végén.”

Az Esbjerg irányítója, a Győrrel korábban háromszoros BL-győztes Nora Mörk úgy nyilatkozott, nem játszottak elég jól, a döntő pillanatokban a kapufát vagy a kapust találták el, az ETO játékosai viszont pontosabbak voltak.