Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Újabb atlétikai világversenynek adhat otthont Budapest

Infostart
2024. március 26. 18:47
Egy Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat arra utal, hogy Magyarország lehet a házigazdája a hamarosan induló World Athletics Ultimate Championships elnevezésű világeseménynek.

Minden bizonnyal a 2023-ban, a Nemzeti Atlétikai Központban megrendezett budapesti világbajnokság átütő sikere is hozzájárult ahhoz, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak – írja az Index.

A kormány a Magyar Közlönyben megjelent 1065/2024 számú határozatában a 2026. évi World Athletics Ultimate Championships elnevezésű világesemény megrendezéséhez szükséges intézkedéseket ismerteti. Erről a premier előtt álló versenyformáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a mezőny várhatóan kisebb lesz, mint egy világbajnokságon, az összetétele viszont azt az elképzelést tükrözi, hogy a színvonal a sok újításnak is köszönhetően szemkápráztató legyen.

A WA a leendő házigazdát pedig nem nyilvános pályázaton, hanem kétoldalú tárgyalások keretei között szeretné kiválasztani. A lap szerint az egyeztetések akkor kezdődhettek el, amikor Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség első embere tavaly novemberben visszatért Budapestre, és nem csak azért, hogy a világbajnokság szervezőinek még egyszer kifejezze az elismerését.

A portál információi szerint április végén, május elején ismerheti meg a világ az első World Athletics Ultimate Championships házigazdájának a nevét.