Nyitókép: Facebook

Bolgár bohózat - Ilyen helyzetben még soha nem volt a magyar labdarúgó-válogatott

Infostart
2023. november 13. 09:21
Eb-kijutásról minden bizonnyal döntő selejtezőjét Szófiában rendőrségi engedély híján, Plovdivban pedig azért nem játszhatja le Marco Rossi csapata, mert hatalmas gerendák lógnak be a pálya fölé, a pálya melletti parkoló pedig munkaterület. Az UEFA döntése órákon belül megszületik, a zöld gyep helyett a zöld asztalon juthat ki a jövő nyári tornára a magyar válogatott. Hogy jutottunk idáig?

Nehezen visszafejthető a csütörtökön elvileg megrendezendő Bulgária-Magyarország labdarúgó-Eb-selejtező mérkőzés előtörténete, és már anélkül is eléggé - nincs erre jobb szó - vicces, hogy még azt sem tudni, az előzmények után meg lehet-e rendezni a találkozót.

Javítás, átalakítás alatt áll Plovdiv stadionja, ahová a magyar válogatott Eb-kijutásáról a papírforma szerint döntő meccset kiírták, ám a kivitelező jelezte, itt aligha lesz meccs, az ismertté vált fotókon egyértelmű a helyzet: a parkolóban daruk vannak, a stadion fölé pedig félkész tetőelemek lógnak be, a látvány nem túl bizalomgerjesztő.

Biztos, ami biztos, áttették a helyszínt Szófiába, ám a rendőrség biztonsági okokból nem adott engedélyt ezzel a helyszínnel az összecsapás megrendezésére, így új helyszín után kellett nézni, ami nem más lett, mint újra Plovdiv.

Idő közben persze az is kiderült, hogy bármi is lesz a helyszín, nézők nem lesznek rajta - így kárpótolni kell 1-2 ezer magyar szurkolót a meccsjegyért, de akár az utazási és szállásköltségekért is... Hétfő reggel az InfoRádió főmunkatársa, Dénes Tamás a Reggelinfóban arról számolt be, hogy ha lesz meccs, annak - a helyszín megváltoztathatatlansága miatt - Plovdivban kell játszódnia.

Ehhez képest az MLSZ hivatalos adatbázisában a szófiai helyszín szerepel (és a 18 órára változtatott kezdés helyett 20.45), de egy szó, mint száz, a bolgárok szerencsétlenkedését az Eb-selejtezősorozat gazdája, az UEFA unhatja meg "először és utoljára": a gordiuszi csomót átvágva 3-0-val a magyar válogatottnak adhatja a meccset, amely eredménnyel Marco Rossi csapata kijutna a 2024-es Európa-bajnokságra.

Bulgária sportági szövetség szívhatja a fogát a - hétfőre várt - bejelentés miatt, ugyanis nem csupán egy számára már tét nélküli mérkőzést "úsz meg" - Bulgária válogatottja már korábban elvesztette esélyét a kijutásra -, de ilyen esetekben az UEFA komolyabb büntetést is kioszthat, ami hatással lehet a labdarúgó-válogatott további sorsára - mármint a bolgáréra.

Hétfőn elvileg minden eldől.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Eb-selejtező Plovdivban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást