Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Milák Kristóf visszatéréséről beszélt Sós Csaba

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. november 11. 15:00
A szövetségi kapitány szerint túl vannak az első felbolyduláson, és mindenki azon dolgozik, hogy az olimpiai bajnok visszatérjen.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az egyik legjobbként és legerősebbként értékelte az idei magyar bajnokságot. Szerinte ez annak is köszönhető, hogy zajlik a felkészülés a 2024-es párizsi olimpiára. Mint mondta, rengeteg a fiatal tehetség, aki követeli magának a helyet. Úgy véli, a fiatal úszók fejlődése annak köszönhető, hogy kiváló edzőik vannak, akik a világ legjobbjai közé tartoznak. Szerinte maguk az úszók is jó hatással vannak egymásra, a mindennapi rivalizálás kihozza belőlük a maximumot.

A nőknél Pádár Nikolett, a férfiaknál Betlehem Dávid volt a Debrecenben múlt héten rendezett rövidpályás úszó országos bajnokság legjobbja Betlehem Dávid kiváló eredményei kapcsán a kapitány azt mondta, az idei egy kisebb kisiklásán kívül nincs róla szó, hogy gyengén dolgozna, vagy bármiféle megtorpanás történt volna. Továbbra is kiváló tehetség, aki minden versenyen bizonyít. A nőknél Pádár Nikolett lett a legjobb, vele kapcsolatban azt mondta, szívet melengető, amikor az ember ilyen történeteket lát.

Szerinte a magyar női úszósport újra kimagasló lehet, és ennek Pádár Nikolett az egyik nagy reménysége.

Milák Kristóf ügyében annyit mondott: túl vagyunk a felbolyduláson. Mint szakember, és mint aki korábban nagyon komolyan űzte ezt a műfajt, örömét leli abban, ahogy úszik. Sós Csaba bízik benne, hogy Milák Kristóf mielőbb visszatalál a régi kerékvágásba, ezen dolgozik mindenki.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Úszás - Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az országos bajnokságról és Milák Kristófról
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást