Nyitókép: MTI/EPA/Olaf Kraak

Lemondta budapesti utcai sétáját a román fociválogatott, a román lapok huligánokról írnak

Infostart
2023. október 12. 10:44
Lemondott budapesti sétájáról a csapat, román lapok szerint támadástól tartva, de az MLSZ nem tud róla.

Huligántámadás veszélyére hivatkozva lemondta mérkőzés előtti szokásos sétáját a csütörtökön Fehéroroszország ellen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban Eb-selejtezőt játszó román válogatott. Szerda reggel a bukaresti Fanatik portál azt állította: a Magyar Labdarúgó Szövetség már a múlt hét végén huligántámadás veszélyére figyelmeztette a román szövetséget – írja a Nemzeti Sport, amely megkereste az MLSZ-t, és kiderült, nincs tudomása figyelmeztetésről a fehérorosz–román mérkőzéssel kapcsolatban.

Ugyanakkor az is tény, hogy a román válogatott lemondta a csütörtöki belvárosi sétáját, és a román szövetség annyit megerősített, hogy Budapesten jelezték neki, ha kérnek, kapnak rendőri őrizetet a nemzeti csapat sétájához.

Az UEFA tavaszi döntése értelmében nem rendezhetnek nemzetközi mérkőzéseket Fehéroroszország területén, s a fehérorosz válogatottnak a csütörtöki lesz a harmadik Eb-selejtezője pályaválasztóként a Szusza-stadionban, előzőleg Izraellel (1-2) és Koszovóval (2–1) csapott össze Újpesten.