Nyitókép: Facebook/Sevilla FC

Menesztették a Sevilla Európa-liga-győztes vezetőedzőjét

Infostart / MTI
2023. október 9. 11:30
Az elmúlt időszak rosszabb eredményei miatt kell távoznia az andalúziai csapat éléről José Luis Mendilibarnak.

A sevillai együttes az idénykezdet eredményeire hivatkozva döntött a 62 éves baszk edző elküldése mellett. Az andalúziai klub a jelenlegi szezonban 11 tétmérkőzésen 2 győzelem és 4 döntetlen mellett 5 vereséget szenvedett a szakemberrel.

José Luis Mendilibar 2023 márciusában vette át az akkor a kiesőzónában lévő Sevilla irányítását a távozó Jorge Sampaolitól, és a középmezőnybe vezette a csapatot, amely

az előző idényben az Európa-ligában a budapesti döntőig menetelt, ahol az AS Roma legyőzésével a klub történetének hetedik El-sikerét jegyezte.

A Sevilla szombaton, hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Rayo Vallecanóval a spanyol élvonalbeli bajnokság 9. fordulójában és jelenleg a 14. helyen áll a tabellán.

A piros-fehérek a Bajnokok Ligája főtábláján a francia Lens csapatával 1–1-es, míg a holland PSV Eindhovennel 2–2-es döntetlent játszottak, azaz még a nemzetközi kupaporondon is nyeretlenek a mostani idényben.

José Luis Mendilibar korábban az Eibar, az Athletic Bilbao, a Valladolid, az Osasuna, a Levante és a Deportivo Alavés vezetőedzője is volt.