Nyitókép: Mike Hewitt/Getty Images

Tizenegyesek döntöttek az angol Szuperkupa sorsáról

Infostart / MTI
2023. augusztus 6. 20:54
Az Arsenal tizenegyesekkel múlta felül a Bajnokok Ligája-győztes Manchester Cityt, ezzel 17. alkalommal hódította el az angol labdarúgó Szuperkupát (Community Shield).

A találkozó első félidejében csak sárga lapok kerültek a jegyzőkönyvbe, a fordulás után viszont három játékosát is lecserélte az angol bajnok és FA Kupa-győztes manchesteriek trénere, Josep Guardiola. Nem sokkal később Kevin de Bruyne passzolta Cole Palmerhez a labdát, aki a tizenhatos vonaláról bombázott a kapuba, ezzel megszerezve a vezetést.

A rendes játékidő ráadásának 11. percében egy megpattanó lövéssel egyenlített az Arsenal, így tizenegyespárbajra került a sor.

Az Ágyúsok mind a négy lövésüket hibátlanul teljesítették, míg a manchesteri együttes háromból kettőt kihagyott, és elveszítette a párharcot.

Az Arsenal játékosa, Bukayo Saka a magasba emeli az angol Szuperkupa első helyezettjének járó díjat a Manchester City elleni mérkőzés végén a londoni Wembley Stadionban 2023. augusztus 6-án. (Fotó: Shaun Botterill/Getty Images)

Eredmény, angol Szuperkupa:

Arsenal-Manchester City 1-1 (0-0) - tizenegyesekkel: 4-1

(A nyitóképen: Cole Palmer, a Manchester City játékosa megszerzi csapata gólját a Manchester City-Arsenal Community Shield-mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2023. augusztus 6-án.)