Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Tizenegykor rajtol a Kékszalag - így lehet követni a versenyt

Infostart
2023. július 6. 06:39
A sportági szövetség történelmi közvetítésre készül, de még ennél is nagyobb dobás lehet, hogy mindegyik hajónak megadták a jogot, hogy streamelje az útját.

A Hírbalaton összeszedett minden infót arról, hogyan követhető folyamatosan az idei, csütörtök reggel 9 helyett az időjárás miatt 11-kor startoló 55. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny 48 órás időtartama - a Magyar Vitorlás Szövetség gondoskodása által.

Hogy a közvetítés még kevésbé legyen egyhangú, nem csak a hullámokkal és a széllel, no meg egymással küzdő vitorlázókat "kell" majd nézni két teljes napon át. Az "üresjáratokban" a mezőnyt kísérő motorosok adnak majd képeket, és elkészült már egy sor "tartalék" kisfilm is a legfontosabb szereplőkről, ikonikus balatoni helyszínekről és a verseny történetéről, valamint szakértő vendégeket is hívtak stúdióbeszélgetésre.

Történelmi közvetítés várható abban az értelemben, hogy az elsőtől az utolsó hajóig minden egyes befutót látni lehet majd a sportági szövetség, a Telekom és a Samsung együttműködésének köszönhetően. A füredi mólón helyszíni stúdióból adják a finist - de nem csak azt, mert a szombat esti díjátadó is a közvetítés része lesz még.

A Kékszalag élő adása a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook-oldalán lesz követhető, de a közvetítést a balatonfüredi Vitorlás téren lévő óriási LED-falra is kivetítik.

Az idei évben a versenyben lévő egységek saját online csatornáikon szabadon közvetíthetnek, ugyanis az erre vonatkozó korábbi megkötést megszüntetik, ha tehát egy-egy hajó maga streameli a versenyét, tovább gazdagodhat a nézők élménye.