Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kassai Viktor nem volt sokáig munka nélkül

Infostart
2023. június 15. 17:08
Szófiából Bécsbe költözik a volt labdarúgó-játékvezető.

Mint az Infostart is beszámolt róla, nem hosszabbítják meg a szerződését és távozik a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFU) játékvezetői bizottságának elnöki posztjáról Kassai Viktor. A 47 éves szakember családi okokra hivatkozva mondott le a pozícióról, mert Magyarországhoz közelebb kíván a jövőben dolgozni.

Csütörtökön kiderült, hogy tényleg valamivel közelebb vállalt munkát: az Osztrák Labdarúgó-szövetség (ÖFB) a honlapján közölte, az új idénytől kezdve Kassai Viktor lesz a szövetség játékvezetői osztályának technikai igazgatója – írja az nso.hu.

„A korábbi nemzetközi játékvezető, Kassai Viktor a jövőben szövetségünk alkalmazottjaként az osztrák játékvezetőkkel fogja megosztani az évtizedes játékvezetői munkássága során szerzett tapasztalatát” – áll a közleményben. A magyar szakembert több nemzetközi és osztrák jelölt közül, pályázati úton választották ki.

„Nagyon örülök, hogy a jövőben az ausztriai játékvezetés továbbfejlesztésén dolgozhatok. A beszélgetés során gyorsan észrevettem, hogy céljaink és jövőképeink egybeesnek, és egy nyelvet beszélünk. Az életem a játékvezetésnek szenteltem – az aktív játékvezetőként eltöltött 30 év alatt és az elmúlt három évben is, akkor a háttérben dolgozva. Tudom, hogy milyen kihívások várnak ránk, és Ring Györggyel együtt motiváltak vagyunk az új feladatunk ellátásában” – idézte Kassait az ÖFB.

A közlemény arról is szót ejt, hogy

Kassaival együtt korábbi állandó segítője Ring György Bulgária után Ausztriába is követi, ő VAR-menedzser lesz.

A 47 éves Kassai Viktor nemzetközi játékvezetői karrierje 2003-tól 2019-ig tartott, bíráskodott a 2008-as nyári olimpián – ő vezette a döntőt –, a 2010-es világbajnokságon négy mérkőzésen működött közre – köztük a német–spanyol elődöntőn –, s ő dirigált a 2011-es BL-döntőben is.