Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Felszámolást kezdeményeztek az EHF-kupa-győztes magyar kézilabdaklub ellen

Infostart
2023. június 15. 18:26
A Siófok női kézilabdacsapata menesztette játékosai nagy részét, de nem kapták meg az összes járandóságukat. Tízmillió forintot meghaladó összegről folyik a jogi vita.

Tízmillió forintot is jelentősen meghaladó munkabérrel tartozik a Siófok KC több játékosának, miután május elején három játékoson kívül mindenkit elküldött a klub – írja a 24.hu. A pénzt a felszólító levelek sora ellenére sem fizették ki, ezért több játékos ügyvédje felszámolási kérelmet nyújtott be a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub Sportszolgáltató Kft.-vel szemben.

Az eljárásról értesítették a Magyar Kézilabda-szövetséget is, mert az ügyvéd álláspontja szerint a munkabértartozás miatt a Siófok KC nem felel meg az MKSZ klublicencszabályzatának feltételeinek. A szövetség azt közölte, hogy "a klublicenszeljárás jelenleg még folyamatban van", és annak jogerős lezárultáig nem ad tájékoztatást.

A portál megkereste a klubtulajdonost, Fodor Jánost, de nem kívánt nyilatkozni.

A Siófok pedig az ő vezetésével vált harmadosztályú amatőr csapatból a magyar női kézilabda egyik meghatározó klubjává, néhány éve még világklasszisok szerepelt a csapatban, amely 2019-ben meg is nyerte a második számú kontinentális sorozatot, az EHF-kupát. Az idei szezonban sem szerepelt rosszul a klub Európa-liga-negyeddöntőt játszott, az NB I-ben pedig ötödik helyen zárt.

Ennek ellenére bejelentette az egyesület, hogy a „gazdasági stabilitás megteremtésének érdekében a jelenlegi játékoskeret nagy részével közös megegyezéssel” szerződést bont, és a jövőben a saját utánpótlására épít. Ennek jegyében már kinevezeték az új edzőt, Koi Endrét, és a hírek szerint a klub befizette a jövő évi Európa-liga-indulás 15 ezer eurós, azaz nagyjából hatmillió forintos regisztrációs díját.