Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem szeretne újabb párt kipróbálni Csipes Tamara

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2023. május 26. 18:30
A kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara 500 méteren egyesben és Gazsó Alida Dórával párosban is győzött a hétvégén a női kajak szakág idei első válogatóversenyén, Szolnokon. A sokszoros világ- és Európa-bajnok az InfoRádióban azt mondta, hogy már élvezni szeretné a kajakozást és nem feltétlenül az eredményekért akar sportolni, hanem mert még bele tudja tenni szívét-lelkét.

Csipes Tamara arról beszélt, hogy a válogatóverseny előtt kapott arcüreggyulladást és ez visszavetette a felkészülésben, de ennek ellenére bízott magában, és tudta, hogy "nem lehet gond", az afrikai edzések legalábbis erre utaltak.

Mivel a tavalyi évet kihagyta, semmit sem akart siettetni, hiszen "a türelmetlenség a sportban nem kifizetődő".

"Tisztában vagyok vele, hogy ez a visszatérő évem, és ha nem vagyok olyan formában, mint Tokió előtt, azzal nincs gond.

A célom az, hogy visszakerüljek a csapatba,

a négyessel már elégedett lennék" – fogalmazott a olimpiai bajnok kajakozó.

Természetesen minél jobb formát szeretett volna, a téli felkészülés is jól sikerült, és tavasszal már látta, hogy "egy-kettőben" kell lennie, de egyelőre "topformáról" még nem beszélne.

Érzésre tehát még elmaradt a 2021-es olimpia előtti formájától, ez látszik az időkön és a konditermi állapotán is, "a súlyfeleslegről már nem is beszélve".

Augusztusban 34 éves lesz, így már nem akarja "ostorral ütlegelni" magát, hanem élvezni próbálja a kajakozást. Ezért már "nem feltétlenül az eredményért" kajakozik, hanem mert még bele tudja tenni "szívét-lelkét".

Amúgy a páros sikerén meglepődött, mert edzésen még nem érezték egymást Gazsó Alida Dórával, de a versenyen remekül mentek. Éppen ezért annak a sikernek még jobban is örült. Arról már nem is beszélve, hogy szeretné, ha nem kellene több párt kipróbálnia az olimpiáig. Összességében elégedett, hiszen szerinte tudnak még fejlődni – zárta az értékelést a válogatóról Csipes Tamara.

A teljes interjút az kétszeres olimpiai bajnok kajakozóval pénteken este fél nyolc után sugározza az InfoRádió az Ötkarika című műsorában.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nem szeretne újabb párt kipróbálni Csipes Tamara
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást