Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Áll a focibál a fehérvári ingyenjegyek ügyében, van, aki 2600 belépőt "vett"

Infostart
2023. május 17. 13:11
Egyre furcsább fordulatokat vesz a székesfehérvári ingyenjegyek ügye. Állítólag van olyan drukker, akinek 2600 belépője van a Mol Fehérvár-ZTE mérkőzésre.

A kieséstől fenyegetett Mol Fehérvár vezetői kitalálták, hogy ingyen adják a székesfehérvári stadion egyes szektoraiba a belépőket. Egy délután alatt az összes jegy elkelt. A Sportal most arról ír, hogy a Sóstói-stadion C és D szektorába kibocsátott ingyenes jegyek nem biztos, hogy hazai drukkerekhez jutott.

Állítólag a belépőket diósgyőri, a debreceni és a ferencvárosi ultrák foglalták le. Az utóbbi azért is érdekes fejlemény, mert fociberkekben tudott dolog, hogy ők jóban vannak a Zalaegerszeggel. Vagyis előállhat az a helyzet, hogy a hagyományosan hazai szektorból a ZTE-t biztatják majd, vagy esetleg üres lesz a stadion ezen része.

A meccs a Fehérvár számára létfontosságú, hiszen jelenleg kiesésre áll a csapat, ezért is hirdették meg az akciót.

A fehérvári Lyes Houri (b) és Kenneth Otigba (j), a Vasas játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Vasas FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2023. március 4-én. MTI/Vasvári Tamás

A másik, és erre is van már jel a portál szerint, hogy az ingyenjegyeket árulják. A Fehérvár Médiacentrum ugyanis tényként közli, hogy egy „MLSZ-es játékvezető” bocsátotta áruba a 183 belépőt. A fiatalember valóban szerepel a játékvezetői adatbázisban, a borsodi keret tagja, ám az általa vezetett meccsekről nincs információ.

Közben a klub is lépett, és közleményük szerint a Mol Fehérvár felvette a kapcsolatot a jegyértékesítő partnerrel, utána akarnak járni a történteknek. Könnyen lehet, hogy a kedden kiadott jegyeket visszavonják, és újra elérhetővé teszik.

A labdarúgó NB I-ből még két forduló van hátra és a Fehérvárnak 2 pont a hátránya a kiesés elleni harcban a Budapest Honvéddal szemben. Egy győzelemért pedig 3 pont jár.