Nyitókép: Illyés Tibor

Hosszabbításos francia siker a magyar nyolcasban

Infostart / MTI
2023. május 13. 14:18
A francia válogatott hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot a magyar érdekeltségű tamperei csoportban a jégkorong-világbajnokság első fordulójában, a szombati játéknapon.

A papírforma alapján ez a két együttes, valamint a magyar csatázik a bennmaradásért. Ezért is volt különösen fontos ez az összecsapás.

A puhatolózós első negyedóra után a franciák előbb kettős, majd szimpla emberelőnybe kerültek, és egy szép korongjáratás után Tim Bozon éles szögből leadott kapáslövéssel szerzett vezetést.

A folytatás sem hozott sok helyzetet, majd a záró játékrész elején a gallok sztárja, Alexandre Texier palánkra lökésért végleges kiállítást kapott, és még az is elképzelhető, hogy eltiltják. A fórt Thomas Raffl váltotta gólra, fonákkal emelte a keresztléc alá.

A hajrában az osztrákok kaptak két kiállítást, ezt az alapjátékidőben még kivédekezték - így legalább szereztek pontot -, ám a hosszabbítást már nem élték túl.

A franciák vasárnap a dánokkal, kedden a magyarokkal találkoznak, kérdés, hogy Texier - aki korábban az NHL-ben is játszott, és a következő évadra szerződése van a Columbus Blue Jackets alakulatával - jégre léphet-e. Hasonló jellegű szabálytalanságért egy-két találkozóra szóló eltiltást szoktak kiosztani.

A magyar válogatott közép-európai idő szerint 15.20-kor kezd a dán csapattal, amelyet 47 éve nem tudott legyőzni tétmérkőzésen.

Eredmények: