Nyitókép: Facebook/ LightingLab

Scheidler Géza: Halász Bence a budapesti atlétikai vb magyar éremreménye

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. március 26. 17:07
A Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója szerint a kalapácsvető Halász Bence esélyes az éremszerzésre. Arról is beszélt, hogy mikor rendezhetnek először versenyt a szinte már most kész stadionban.

"Az első fix dátum a magyar bajnokság, ami július 7-én és 8-án most már megegyezés alapján a stadionban lesz. Tehát Magyarország legjobbjai először léphetnek versenykörnyezetben a pályára, ami óriási élmény lesz, és azoknak a versenyzőknek, aki kvalifikálnak majd a vébére, nagyon jó főpróba is" – mondta el az InfoRádióban Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség sportszakmai igazgatója.

Emellett törekednek arra, hogy megteremtsék annak a feltételét, hogy akár edzéslehetőséget is adjanak a magyaroknak. Már öt és fél hónap sincs hátra a világbajnokság kezdetéig. Az esélyeket Scheidler Géza szerint reálisan kell kezelni: az atlétikai mezőny több mint 200 országot ölel fel, és Magyarországon szinte minden szakággal tervszinten, intenzíven foglalkoznak.

"Van dobogós reményünk Halász Bence személyében"

– mondta Scheidler Géza, aki szerint ha a sportoló felkészülése jól sikerül és sérülésmentes, akkor ez az eredmény megvalósítható.

A döntőbe 3-4 versenyzőt szeretnének juttatni, és nem titkolt cél, hogy bizonyos versenyszámokban magyar csúcs szülessen függetlenül attól, hogy ez a nemzetközi mezőnyben ez mit fog jelenteni, hiszen legjobb formájukat szeretnék mutatni a közönség előtt.

Halász Bence 2021-es éve pechesen alakult, mert a műtétje után kellett felkészülnie a tokiói olimpiára, ahol nem sikerült elérnie a céljait. Az elmúlt időszakban viszont egyre jobb teljesítményre volt képes. Scheidler Géza szerint a sportoló 2022-es éve sikerév volt: "beiratkozott a 80 méter fölötti klubba" a kalapácsvetésben, ami elit kategóriának számít. Az Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, és most megért arra, hogy klasszis versenyző legyen, aki az arénába belépve a legjobbját tudja nyújtani. Scheidler Géza hozzátette: nagyon bízik abban, hogy ezt a formáját tudja nyújtani a nyári szezonban, és kiemelten az augusztusi hazai rendezésű világbajnokságon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Scheidler Géza: nem titkolt cél, hogy a nyári atlétika vb-n magyar csúcs szülessen
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást