Nyitókép: Francesco Pecoraro/Getty Images

Kettős győzelemmel jutott tovább a Real Madrid és a Napoli is

Infostart
2023. március 15. 21:00
A Real Madrid a Liverpoolt (összesítésben 6:2-vel), a Napoli pedig az Eintracht Frankfurtot (5:0) ejtette ki kettős győzelemmel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A két csapat csatlakozott a már korábban bejutott hatoshoz, a Milanhoz, az Interhez, a Bayernhez, a Benficához, a Chelsea-hez és a Manchester Cityhez.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Carlo Ancelotti semmit sem kockáztat, a lehető legerősebb tizenegyét küldi pályára (Alaba sérült): Courtois – Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, Nacho – Camavinga, Modric, Kroos - Fede Valverde, Benzema, Vinicius Junior. Az angoloknál Henderson és Thiago nem bevethető, Jürgen Klopp négy csatárral akar támadni: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Jota, Milner - Szalah, Gakpo, Núnez.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 0-0: Luciano Spalletti tizenegye: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, M.-J. Kim, Mario Rui - Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvarachelija. Az Eintracht Frankfurtból eltiltás miatt hiányzik a vb-ezüstérmes Kolo Muani. A kezdő: Trapp - Buta, Tuta, Ndicka, C. Lenz - Sow, Rode, Knauff, Kamada, M. Götze - Borré.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Karim Benzema a második percben már tiszta helyzetbe került, de egyrészt lesről indult, másrészt Alisson védett.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Antonio Rüdiger bizonytalankodása után Szalah labdájából Darwin Núnez került helyzetbe, lövését védte Courtois.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Gyors volt a játék, alakultak ki helyzetek, bravúrra azonban még egyik kapusnak sem volt szüksége.

Luka Modric tisztáz a saját kapuja előtt. (Fotó: Isabel Infantes/PA Images via Getty Images)

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 0-0: A vendégek, az argentin Borré előtt alakult ki az első helyzet, de nem tudott a kapuba fejelni.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Alisson bravúrral védte Vinícius közeli, a levegőből küldött lövését. Nem sokkal később Camavinga 18 méteres lövése után Alisson kezéről a lécre jutott a labda. Ez is nagy védés volt.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Courtois is mutatott valamit, Darwin Núnez lövése után robinzonáddal védett. Gakpo lövése is bement volna, ha nem figyel a belga kapus.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 1-0: A nigériai házi gólrekorder, a Premier League-klubok által figyelt Victor Osimhen nem sok minden csinált az első 45 percben. Viszont a játékrész hosszabbításában Lobotka indítása után Di Lorenzo pontosan centerezett, Osimhen pedig a felhők közül Trapp kapujába fejelte a labdát, 1-0, összesítésben 3-0.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: A második félidő hetedik percében Valverde egyedült vitte Alissonra a labdát a kapus ezt is, meg aztán Benzema lövését is védte.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 2-0: A Vezúv lábánál sem maradt nyitott kérdés, Osimhen újabb gólt szerzett.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Megint Valverde hagyott ki helyzetet, ezúttal fejjel.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 0-0: Karim Benzema 12 méterről, nagy erővel, de a kapu fölé lőtt.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 3-0: Zielinski kiharcolt Sow-val szemben egy büntetőt, aztán gólra váltotta. Összesítésben már 5-0.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 1-0: Megtört a jég, Camavinga labdája után Benzemát még szerelte Van Dijk, de Vinícius még kikaparta, vissza tudta tenni a francia aranylabdása elé, ő pedig az üres kapuba passzolt. Benzema belesérült a gólba.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 1-0: A 92. percben a csereként beállt Cimikasz kezére pattant a labda Rodrygo lövése után. A bíró megnézte, de nemet mondott a büntetőre. Nem volt jelentősége.

REAL MADRID–LIVERPOOL FC 1-0: Vége, 6-2-es összesítéssel ment tovább a Madrid.

NAPOLI–EINTRACHT FRANKFURT 3-0: Vége, 5-0-s összesítéssel ment tovább a Napoli.