Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Továbbjutást ért a Chelsea eddigi legjobb 2023-as teljesítménye a BL-ben

Infostart
2023. március 7. 21:07
A Chelsea kétgólos győzelmet aratott a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, s 2-1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe. Ugyancsak versenyben maradt a Benfica, amely 5-1-re verte a Bruges-t. Összesítésben 7-1-gyel mentek tovább a portugálok.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A mérkőzés tíz perces késéssel kezdődik majd, mert a Dortmund busza késve érkezett a Stamford Bridge-re.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A londoni Kékek összeállítása: Kepa – W. Fofana, Koulibaly, Cucurella – James, E. Fernandez, Kovacic, Chilwell – Sterling, Joao Felix - Havertz. A németek: A. Meyer – M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, Guerreiro – Can, Bellingham, Özcan, Brandt, Reus – Haller. Bár Kobel parádésan védett az első mérkőzésen, Alexander Mayer visszakerült a kapuba.

SL BENFICA–FC BRUGES 0-0: A két összeállítás. A portugálok: Vlahodimosz - Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Chiquinho, Aursnes, Joao Mario, Rafa - Goncalo Ramos. A belgák: Mignolet - Clinton, Mechele, Sylla - Buchanan, C. Nielsen, Vanaken, Sowah, Meijer - Lang, Jaremcsuk.

SL BENFICA–FC BRUGES 0-0: A második percben Joao Mario a kapuba sarkalta a labdát, de lesről, így nem változott az állás.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Végre megkezdődött a mérkőzés Sterling kiugrott, egyedül mehetett a kapu felé, de lesről.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Öt perc után cserélni kényszerült a Dortmund, a meghúzódott Julian Brandt helyére Giovanni Reyna állt. Joao Felix elől Meyer merész kivetődéssel védett.

SL BENFICA–FC BRUGES 1-0: Joao Mario, Goncalo Ramos, Rafa Silva volt a labda útja, utóbbi egy csel után Mignolet kapujába lőtt. Összesítésben már 3-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A 8. percben Kai Havertz helyzetbe került, de a kapu mellé lőtt. Emre Can éppen akkor lökött rajta, amekkorát lehetett.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: 16. percben Reyna szabadrúgást harcolt ki, a Chelsea kapujától 25 méterre. Marco Reus lövését Kepa bravúrral védte.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Hihetetlen adat. Az első 18 percben 72 százalékban volt a Dortmundnál a labda.

SL BENFICA–FC BRUGES 0-0: Nincs még gól Lisszabonban.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: A 28. percben Kai Havertz 15 méteres lövése után a kapufáról pattant keresztbe a labda a gólvonal előtt.

SL BENFICA–FC BRUGES 1-0: Joao Mario, Goncalo Ramos, Rafa Silva volt a labda útja, utóbbi talált Mignolet kapujába. Összesítésben 3-0.

SL BENFICA–FC BRUGES 2-0: A félidő utolsó percében alighanem eldőlt a továbbjutás, Goncalo Ramos megduplázta az előnyt. Összesítésben már 4-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Raheem Sterling lesről ugrott ki, de egyedül rávitte a labdát Meyerre. A kapus hárított, de a kipattanó labda Havertz elé került, aki óriási gólt lőtt a felső sarkot bevéve. Ám semmit sem ért, hiszen lesről indult az akció.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 0-0: Kalidou Koulibaly és Joao Félix is megszerezhette volna a vezetést a Chelsea-nek, de nagyon nem akar sikerülni a Kékeknek.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Kai Havertz parádés cselei után a labda középre került Chilwelltől, Raheem Sterling először óriási luftot rúgott, aztán az előtte maradó labdával csinált egy cselt, ami után Marco Reustól megint visszakerült elé a labda. Akkor már bevarrta. Összesítésben 1-1.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Vége az első félidőnek.

SL BENFICA–FC BRUGES 3-0: Az 57. percben Goncalo Ramos szerzett újabb gólt.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 1-0: Alig kezdődött el a második félidő a Bridge-en, Wolf kezére pattant a labda Chilwell beadása után. VAR-oztak, Makkelie-t pedig meggyőzte a felvétel. Jöhetett a tizenegyes. Kai Havertz lőtte, de a kapufára. A kapus elrepült a másik sarokra. Ő tényleg el van átkozva.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Vagy mégsem? Mivel a dortmundi védők a lövés előtt beléptek a büntetőterületen belülre, Makkelie újrarúgatta a tizenegyest. Kai Havertz elvállalta meg egyszer, most már belőtte. Immár 2-1-re a Chelsea vezet összesítésben.

SL BENFICA–FC BRUGES 4-0: Tizenegyes az Estadio da Luzban is, Joao Mario ezt elsőre belőtte. Összesítésben már 6-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Aktívabbá vált a Dortmund. Kepa remek védéssel őrizte meg az előnyt.

SL BENFICA–FC BRUGES 5-0: Neres az újabb gólszerző, összesítésben 7-0.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Sterling megint lesről indult, így hiába hozta a kapuba találó Gallachert ziccerbe, nem ért a gól. Kétcentis les is les.

SL BENFICA–FC BRUGES 5-1: Szépített Meijer góljával a Bruges.

SL BENFICA–FC BRUGES 5-1: Vége a mérkőzésnek, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a portugál csapat.

CHELSEA–BORUSSIA DORTMUND 2-0: Vége a mérkőzésnek, 2-1-es összesítéssel jutott tovább Graham Potter csapata.