Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Virth Balázs: Kapás Boglárka megdöbbentette Milák Krisfófot

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2023. február 27. 13:20
Kapás Boglárka és Milák Kristóf mestere szerint nem volt teljesen problémamentes az elmúlt időszak, de így is hasznos munkát végeztek a thaiföldi edzőtáborban.

"Elégedett vagyok az edzőtáborral. Nagyon sokat edzünk más csapatokkal vagy más versenyzőkkel, a kollégákkal megbeszéljük, mikor tudunk beállni egymás edzéseibe, próbálunk erre alkalmat találni. Eddig nagyon jól működött" – mondta el az InfoRádióban Virth Balázs úszóedző.

A magyar úszóválogatott 13 tagja utazott edzőtáborba Thaiföldre, onnan tértek haza a hétvégén. Az edző szerint Milák Kristóf most, a fukuokai világbajnokság előtt öt hónappal hasonló állapotban van, mint tavaly ilyenkor. Jelenleg az állóképességi edzések szerepeltek a központban. Volt egy gyomorrontása, emiatt változtatni kellett az edzéseken az utóbbi napokban.

Virth Balázs szerint fontos volt a mostani edzőtábor, és az a lényeg, hogy az országos bajnokság előtti, második edzőtábor jól sikerüljön. Úgy véli, Milák Kristóf jól vette a kitűzött feladatokat, szereti az edzőtáborokat. Különösen az áprilisi tenerifei edzőtáborban vár el tőle a mélységi munkák, hiszen azt a helyszínt jobban szereti az olimpiai bajnok versenyző.

Kapás Boglárka többször is jelentkezett az edzőtáborból a közösségi médiában mosolygós képekkel, jó hangulatban. Virth Balázs megerősítette, hogy a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó jól végezte a munkát. Tőle is azt várja, hogy a második edzőtábora jól sikerüljön, és akkor az országos bajnokságon "a tavaly előtti önmagát idézheti".

Tavaly a derékfájás és az egyéb egészségügyi problémák szinte ellehetetlenítették a minőségi munkát. Virth Balázs szerint a mostani teljesítmény alapján ugyanaz a lelkesedés jellemző rá, ami korábban. Az a nagy kérdés, hogy mire lehet képes harmincéves kor után. "Azt látom, továbbra is képes végrehajtani a magas színvonalú munkát" – mondta az edző.

Nehezebben regenerálódik, több bemelegítésre a szüksége, de a teljesítményére majd a versenyek adnak választ.

Kapás Boglárka nagyon nehéz éven van túl, és tavaly kezdtek együtt dolgozni a nagyobb csapattal. "Ők nem látták, hogy mire képes Bogi edzésen. Most ez az az év, amikor amikor láthatják, hogyan tud edzeni. Nagyon magas színvonalat képvisel, és azt gondolom, a fiúk részéről volt meglepődés. Abszolút tudja a többit ezzel motiválni" – mondta Virth Balázs.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Virth Balázs: eddig jól teljesítették az úszók a kitűzött feladatokat
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást