Nyitókép: Zsolt Bocskay/huszonketto.hu

Sikkasztott dollármilliókból pénzelhettek egy NB I-es magyar fociklubot

Infostart
2023. január 20. 10:15
Tízmillió dolláros csalással vádolják Ausztráliában azt a magyar származású üzletembert, aki a tulajdonosa volt a Budafoki MTE labdarúgóklubnak.

A G7 írja egy ausztrál lapra hivatkozva, hogy 10 millió dolláros csalással vádolják Robert Belteky parkolóüzemeltetési vezetőt. Az Ausztráliában élő Bélteky Róbert három éve a Budafoki MTE labdarúgóklubnak volt a tulajdonosa, és a klub honlapja szerint jelenleg is az. 2020-ban a csapat feljutott az NB I-be (erről az Infostarton is írtunk), sőt sikerült bennmaradnia.

A Herald Sun cikke szerint a magyar üzletembert az általa korábban irányított cég tulajdonosai jelentették fel, akik szerint a vállalatvezető tíz éven át sikkasztott a cég kasszájából, és részben

ebből a pénzből állta a Magyarországon játszó labdarúgók fizetését.

A Care Park nevű vállalkozás, amely a cégnyilvántartás szerint ma is a Budafok futballcsapatát működtető cég egyik tulajdonosa, 500 parkolóházat üzemeltet Ausztráliában. Több mint ezer alkalmazottja van, és öt országban aktív: Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, Magyarországon, Malajziában és Új-Zélandon.

Megkerestük a klubot is, az a választ kaptuk, ahogy G7 is, hogy "a Budafoki MTE nem kíván nyilatkozni az ügyben".


KAPCSOLÓDÓ CIKK: