Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Madaras Norbert: fő cél, hogy éremesélyes legyen a felnőttválogatott

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2022. november 21. 17:59
A kétszeres olimpiai bajnokot egyhangú szavazással választották meg a vízilabda-szövetség elnökének. A tervekről, a legfontosabb kérdésekről, a klubok eredményességéről nyilatkozott az InfoRádiónak.

Nem jellemző, hogy az első közgyűlés határozatképes szokott lenni, úgyhogy ezt meg kell köszönnöm a küldötteknek. Mindenképpen pluszmotiváció, hogy ennyien eljöttek és támogattak engem – mondta Madaras Norbert kétszeres olimpiai bajnok, a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke.

Mandátuma a párizsi olimpia utánig tart, addig a fő célja az eredményesség megtartása mellett a szövetség minimális átalakítása. Kiemelte: mindenki az olimpiát említi, de addig még van két világbajnokság és egy Eb.

"A felnőttválogatott eredményessége mindig a fő célok között van, és ott is kell, hogy legyen"

– mondta Madaras Norbert.

Ez azt jelenti, hogy a versenyekre olyan csapatokkal utazzanak ki, akik éremesélyesek. Ha adott időszakban az olimpiára is előáll egy jó csapat, akkor pedig az a cél, hogy a végső győzelemre is esélyesek legyenek.

Madaras Norbert szerint a klubok sikere azok anyagi hátterét múlik, de véleménye szerint segíteni kell a szövetségnek és a kluboknak lehetőleg mindenben. A szövetség működésében az elnök szerint nem kell mindent átalakítani, de lesznek személyi változások. "Ne felejtsük el, hogy a bajnokságok közepén vagyunk, tehát a folyamatos működés biztosítása talán a legfontosabb" – mondta, és megjegyezte, ha a bizottságok nem működnek jól, annak a vízilabda látja kárát.

Szavaznak a küldöttek a Magyar Vízilabda Szövetség rendkívüli közgyűlésén a Duna Arénában 2022. november 19-én. Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az uszodák nyitvatartása lehet a következő időszak egyik fő kérdése. Ez év végéig már eldőlt, de a következő néhány hónap sem lényegtelen. "Ezen úszószövetséggel és egyéb szakszövetségekkel dolgozunk, megköszönjük a sportállamtitkárság támogatását, hiszen jó pár uszoda kapott támogatást. Bízom benne, hogy a következő időszakra is fogunk kapni, mert létfontosságú, hogy a legfontosabb uszodáknak ne kelljen bezárniuk" – mondta Madaras Norbert


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Madaras Norbert: fő cél, hogy éremesélyes legyen a felnőttválogatott
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást