Új szabályokat hoztak a kosárlabdában az energiaválság miatt

Infostart
2022. szeptember 30. 10:54
16 fokos teremben is rendezhetnek mérkőzéseket a kosárlabda-bajnokságokban. Megengedik azt is, hogy a mez alatt "aláöltözős" ruhát hordjanak a játékosok. Sőt, a terem méretben is rugalmas lesz ezentúl a szövetség

A túlélés érdeke a 2022/23-as szezonban is felülírhatja a szakmai szempontokat - ez a mondat is szerepel a Magyar Kosárlabda Szövetség határozatában.

Eszerint

16 fokos teremben már lejátszható bajnoki mérkőzés,

és 20 fok alatt "aláöltőzős" ruhát is viselhetnek a kosárlabdázók. Ráadásul ennek nem kell harmonizálnia a mezek színével.

Az NB I A csoportos és NB I B csoportos mérkőzéseket az NB I-es mérkőzésekre előírt technikai felszereltséggel, de

az előírtnál kisebb nézőszámmal rendelkező termekben is le lehet játszani,

amennyiben a csapat igazolja, hogy az eredetileg megjelölt terme az energiaválság miatt nem elérhető.

Az utánpótlás bajnokságok mérkőzéseit – beleértve a főtáblás mérkőzéseket is, – amennyiben a csapat igazolja, hogy az eredetileg megjelölt terme az energiaválság miatt nem elérhető, olyan pályán is le lehet játszani, melynek mérete nem felel meg a szabályzati előírásoknak.

Budapest, 2021. április 11. A kupagyőztes szombathelyi csapat tagjai örülnek, miután 67-64-re győztek a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC mérkőzésen a budapesti Ludovika Arénában 2021. április 11-én. MTI/Illyés Tibor

Az utánpótlás bajnokságok mérkőzéseit – beleértve a főtáblás mérkőzéseket is – hétköznap is le lehet játszani.

A létesítmények általános bezárása esetén a fűtési szezonban az NB I A csoportos mérkőzéseket központi termekben is lejátszhatják a csapatok, oda-vissza utazással.

A szövetség elnöke az InfoRádióban nem is a bajnoki meccsekért, hanem az edzés lehetőség miatt aggódott. A Szalay Ferenccel készített interjút cikkünk végén hallgathatja meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Változó versenykiírás a kosárlabdában - Szalay Ferenc
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást