Gólgazdag döntetlen lett a keleti rangadó vége

Infostart
2022. július 31. 18:02
A legutóbb ezüstérmes Kisvárda 2-2-es döntetlent játszott vasárnap a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy Joao Janeiro, a hajdúságiak vezetőedzője az előző idényben még a kisvárdaiak kispadján ült.

A hazaiaknál öt helyen változott a kezdőcsapat ahhoz képest, amilyen összetételben pályára léptek csütörtökön a Konferencia-ligában a kazah Kairat Almati ellen és harcolták ki kettős győzelemmel a továbbjutást.

A Kisvárdáé volt a találkozó első nagy helyzete, Ötvös a 19. percben rontott ziccert, tíz perccel később pedig Mesanovic hagyta ki a kihagyhatatlant négy méterről. A Debrecen az első félidőben csak a szerencsének köszönhette, hogy nem került hátrányba.

A fordulás után gyorsan góllá érett a hazai fölény, Camaj az önmaga által kiharcolt büntetőt értékesítette. A vezetés megszerzése után alaposan visszavett a tempóból a Kisvárda, ezzel visszahozta a meccsbe a Debrecent, amely Dzsudzsák Balázs révén a 85. percben megérdemelten egyenlített. Ugyanakkor nem örülhetett sokáig a vendég alakulat, egy szerencsésen belőtt labdát a csereként pályára lépő Rafal Makowski védhetetlenül csúsztatott a jobb sarokba. Ezzel azonban még nem volt vége, a Debrecen egy másik cserejátékos, Bárány Donát révén a 93. percben egyenlített a kapufa segítségével.