Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyulay Zsolt: Milák Kristóf lenyűgöző

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2022. június 23. 18:55
Nagyban számít az úszókra, és nemcsak a Tokióban aranyérmes Milák Kristófra, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a párizsi játékokon. Gyulay Zsolt kérdésünkre beszélt arról a stratégiai partneri együttműködésről is, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Nap alkalmából a MOB az MKB Bankkal között. 

„Ez nagyon fontos megállapodás – mondta az MKB Bankkal létesített együttműködésről. – Olyan stratégiai partnerről van szó, amely szemmel láthatóan ki is akarja használni a magyar olimpiai értékeket, a Magyar Olimpiai Bizottság értékeit, élni akar a magyar olimpikonok adta értékekkel, és szolgáltatást is nyújt.”

Gyulay Zsolt hozzátette, a Magyar Olimpiai Bizottság történetében ez a legnagyobb megállapodás. Mint elmondta, leginkább banki szolgáltatásokkal, különleges számlacsomagokkal szolgál a bank az olimpikonoknak, illetve az életjáradékot kapóknak.

A 2024-ig szóló megállapodás értékét firtató kérdésre az elnök elmondta, hogy a MOB anyagi helyzete jó, de fontos tudni, hogy nem ők, hanem az állam osztja a sportágaknak a pénzt. A MOB utazásokra, a felkészülés különböző programjaira fordít pénzt.

„A multi sportrendezvényekre való utazások nagyon fontosak,

idén nyári EYOF lesz Besztercebányán, 100-120 fiatallal megyünk ki, ezek már azok a sportolók, akik lehet, hogy már Párizsban, de Los Angelesben biztos ott lehetnek”

– mondta a MOB-elnök.

A jelenleg is zajló vizes-vb-vel kapcsolatban Milák Kristófról elmondta, hogy lenyűgözi a világot teljesítményével. Ő az olimpiai kvótákra is figyel az ilyen versenyeknél, bízik benne, hogy lesznek olyan tehetségek, akik Párizsig fel tudnak nőni a feladathoz.

„Magyar Úszószövetség jó úton jár – szögezte le. – Nyilván most mindenki Milák Kristófról beszél, és neki van tényleg istenadta tehetsége az úszáshoz és fantasztikus hozzáállása is, ezt ki kell, hogy emeljem, mert a tehetség önmagában nagyon kevés.”

Gyulay Zsolt kiemelte az olimpiai kvóták tekintetében az úszók kitüntetett szerepét, hiszen nagy számban szoktak részt venni az olimpiákon.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyulay Zsolt: Milák Kristóf lenyűgöző
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást