Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

A Veszprém edzője szerint a piros lap megváltoztatott mindent

Infostart / MTI
2022. június 18. 19:03
A kiállításokról nem akart beszélni Momir Ilic.

Momir Ilic, a Telekom Veszprém vezetőedzője szerint Blaz Blagotinsek piros lapja volt a fordulópont a lengyel Lomza Vive Kielcével szemben 37-35-re elveszített elődöntőben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjén.

"A második félidő nehéz volt, főleg a piros lapot követően. Úgy érzem, ez volt a fordulópont, ráadásul nem volt szerencsénk a ziccerekkel, illetve a technikai hibákból kapott gólokkal" - nyilatkozta a meccset követő sajtótájékoztatón a szerb tréner. A szlovén beállót, Blagotinseket a 35. percben, 20-19-es veszprémi vezetésnél zárták ki.

Ilic hozzátette, a szünet után szinte folyamatosan eggyel kevesebb játékosa volt a pályán, és ez döntötte el a meccset, bár a kiállításokat nem véleményezte, mert nem látta mindegyik szabálytalanságot. Szerinte a védekezés egy ideig jól működött, mert bizonyos helyzetekben nyomás alá helyezték a Kielce támadóit, de Blagotinsek végleges kiállítása után elveszítették a hatos védőfaluk korábbi minőségét.

Az első félidőben a Veszprém három góllal is vezetett, a szünetben pedig 18-16 volt az állás a javára.

A Kielce vezetőedzője, Talant Dujshebaev megjegyezte, már az első felvonást sem érezte rossznak, de több ziccert is elrontottak, mint a későbbiekben, illetve a kapusaik csak öt védést mutattak be a nyolc veszprémivel szemben, ez volt a különbség.

"A második félidőben aztán Andreas Wolff is több fontos védést mutatott be, ez erőt adott, megváltoztatta a meccset, és ez volt a sikerünk kulcsa" - nyilatkozta a kirgiz származású spanyol edző.