Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: egy csoda ez a Fradi, és még nincs vége

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2022. június 3. 12:41
Sima győzelemnek kellett volna lennie a Jug Dubrovnik elleni BL-negyeddöntőnek az olimpiai bajnok szerint, de a bírók izgalmassá tették, a végén a mentális kondíció döntött. A Pro Recco elleni péntek esti elődöntőben a papírforma dacára is ferencvárosi győzelmet vár a szakember.

Az FTC-Telekom Waterpolo 14–13-ra nyert a Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének negyeddöntőjében. A 2019-ben győztes, tavaly döntős magyar bajnokcsapat a péntek esti elődöntőben a címvédő olasz Pro Reccóval találkozik. A negyeddöntőt megkeresésünkre az olimpiai bajnok Faragó Tamás értékelte.

Az egykori Vasas-csillag elsőként a mentális kondíció jelentőségére hívta fel a figyelmet.

„A Ferencváros ezen a hektikus, a bírók által kicsit összevisszasággal indított mérkőzésen végül is felül tudott emelkedni minden zavaró körülményen”

– mondta, hozzátéve, hogy a magyar csapat volt az esélyes, de nagyon kellett örülni a végén, hogy sikerült is nyerni.

A Jug Dubrovnikot erős ellenfélnek tartja Faragó Tamás, nagy eredmény szerinte ez a győzelem, de amilyen ferencvárosi fölénnyel indult a negyeddöntő, ahhoz képest igen izgalmas lett a párharc.

„Sima mérkőzésnek indult, a Ferencváros az első negyedben 3–0-ra vezetett úgy, hogy igazából a horvát csapat azt se tudta, hogy egyáltalán a vízben van, nagyon gyenge kapusteljesítményt nyújtott az ellenfél. A bírók képesek voltak ebből nagyon szoros eredményt kihozni, és a végén szerencsére a mentális kondíció a Ferencváros javára döntötte el a mérkőzést” – vázolta fel a negyeddöntő dinamikáját Faragó Tamás.

A játékvezetők kétszer annyi játékost szórtak ki az egyik oldalon, mint a másikon. Az olimpiai bajnok veszélyesnek nevezte a bírók ilyenfajta tevékenységét, mint mondta, a vízilabda szubjektív sport, XXI. századi sportot szeretnének csinálni belőle, de annak nem ez az útja.

Az olaszok címvédő sztárcsapata, a Pro Recco lesz a péntek esti elődöntőben a Ferencváros ellenfele. Itt a nagyközönség egyértelműen a riválist tartja esélyesebbnek Faragó Tamás szerint, de:

„A Pro Recco minden évben olyan nagy költségvetésű profi csapat, amelyben a világ legjobb játékosait összegyűjtik. Természetesen mindent megfizetnek, ugyanakkor mindent megkövetelnek. Azt hiszem, hogy a Ferencváros még jobban fog játszani a következő mérkőzésen, mert azért nagyon nagy teher egy Fradinak, egy magyar csapatnak, hogy esetleg nem tud a négy közé kerülni. Talán meglepő, de én

győzelmet várok a Ferencvárostól”

– értékelte az esélyeket.

Ugyanakkor kész csodának tartja, amit a klub és Varga Zsolt vezetőedző, 2000 olimpiai bajnoka kihozott ebből a csapatban, amely nagy átalakításon ment át a három évvel ezelőtti BL-győzelme, de a tavalyi döntője óta is. A változtatások dacára elsősorban a magyar válogatott erősségeinek vezetésével Európa egyik legjobb csapatává nőtte ki magát.

Ezt a Pro Recco ellen péntek este fél kilenctől (M4 Sport) bizonyíthatja.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Faragó Tamás: egy csoda ez a Fradi, és még nincs vége
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást