Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Vári Attila: mindenki várja már az első sípszót

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2022. május 19. 12:35
Több szempontból is előnyt jelent a magyar vízilabdázóknak a hazai vb-rendezés – hangsúlyozta az InfoRádiónak a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attila, a magyar szövetség elnöke. Az esemény sportági mérkőzéseit négy városban tartják, a két magyar válogatott a Margitszigeten szerepelhet. 

Már minden olyan hivatalos egyeztetésen túl van a Magyar Vízilabda Szövetség, ami azt eredményezi, hogy képes lebonyolítani a vizes vb szakági viaskodásait, kivéve egyet.

"Most kezdődnek az építkezések, az uszodák feldíszítése. Azért is járjuk végig az országot, a létesítményeket, egyeztetünk különböző alvállalkozókkal, hogy amikor megnyitjuk a helyszínt, már mindenki tudja pontosan a dolgát" – emelte ki Vári Attila, aki szerint fontos, hogy minden egyes városban van egy "rutinnal rendelkező stáb", erre pedig büszkének lehet lenni.

A rutin persze tud "veszélyes" is lenni.

"Minden világverseny más és más, négy helyszínen, ugyanabban az időben, ugyanazt a minőséget kell biztosítanunk, ez eddig soha nem volt nekünk és más sportágban sem. De minden kolléga várja már az első sípszót, hogy már minden a sportról szóljon" – fogalmazott Vári Attila.

A magyar női válogatott már bő egy hete a Margitszigeten készül, míg a férficsapat a klubszezon hajrája miatt csak később állhat össze. Hogy mekkora előny lehet a hazai felkészülési és versenyhelyszín, arról Vári Attila azt mondta, természetesen a játékosoknak a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda az "otthon".

"Válogatottaink, klubcsapataink is edzettek, játszottak már itt, tudják, mit jelent ez. Nagy előny. Nagyon szép dolog ez! Nemzeti színekben, hazai szurkolók előtt szerepelni minden sportoló álma. Alázattal készülnek a lányok és a fiúk is."

De miben áll ez az előny? Vári Attila személyes tapasztalata alapján úgy fogalmazott:

"ahogy szoktuk mondani különböző medencékben, amikor az ember oldalra kacsint, el tudja magát helyezni térben,

rendszerben, tudja nagyon jól, hogy ha kinéz oldalra úszás közben, egy adott fa hol helyezkedik el, hol tart a pályán... Remélem, ezt ki is tudjuk használni" - ecsetelte.

Szerinte a magyar bajnokságok "a top között vannak a világon".

"Azok a csapatot, akik ezt a minőséget eredményezik, bármilyen összeállításban megállják a helyüket. Büszke vagyok erre is" - mondta Vári Attila, aki szerint a játékosok számára némi nehézséget jelent, hogy a járvány miatt nem régen még azt sem lehetett tudni, milyen feladatokra és mikor kerülhet sor, de "ez nem akadály egy magyar vízilabdázó előtt".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vízilabda-vb - Vári Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást