Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Pep Guardiolát csábítja a Brazil Labdarúgó-szövetség

Infostart
2022. április 7. 17:16
Immár öt hete ismert Brazíliában, hogy Tite, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány december végén, a katari labdarúgó-világbajnokság zárása után távozik a posztjáról.

A hírt nemrégiben Juninho Paulista, 2002 világbajnoka, mostanában a szövetség egyik vezetője, koordinátora sem cáfolta, amikor azt nyilatkozta a Marcának: „Igen, valószínűleg távozik a világbajnokság után.”

A CBF, a Brazil Labdarúgó-szövetség fókuszában egyelőre a világbajnokság szerepel, de március végén megválasztott új elnök, Ednaldo Rodrigues (egy éven át tulajdonképpeni ügyvezetőként már ő vezette a CBF-et) már megkezdte Tite utódjának a keresését.

Mint kiderült, legszívesebben külföldi edzőt választanának, az első számú kiszemelt neve okkal kelt szenzációt: Pep Guardiola.

Az ajánlat négy évre, a 2026-os világbajnokságig szól, állítólag már meg is kapta Pep Guardiola ügynöke és testvére, Pere Guardiola. A javasolt éves fizetés körülbelül nettó 12 millió euró, ami nagyon magas összeg, de jóval elmarad attól, amit a Manchester City ad Guardiolának: a 20 millió eurótól.

A katalán edzőnek 2023-ig szól a szerződése az angol klubnál. Az egyik fő kérdés, hogy kitölti-e ezt, vagy – például abban az esetben, ha meg tudná idén nyerni a Bajnokok Ligáját, az egyetlen igazán fontos trófeát, amit még nem hódított el a Cityvel – esetleg már idén nyáron szabaddá válik.

A brazil válogatottnak korábban még soha nem volt külföldi szövetségi kapitánya.