Nyitókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Mind a két angol megnyerte a maga meccsét a BL-ben

Infostart
2022. április 5. 21:00
Mind a két angol csapat megnyerte első 2022-es BL-negyeddöntőjét. A Manchester City pályaválasztóként 1-0-ra verte az Atlético Madridot, a Liverpool 3-1-re nyert a Benfica otthonában.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID. Összeállítások. Manchester City: Ederson – Stones, Aké, Laporte, Joao Cancelo – De Bruyne, Rodrigo, Gündogan – Mahrez, Bernardo Silva, Sterling. Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Szavics, Felipe, Reinildo, Renan Lodi – M. Llorente, Kondogbia, Koke – Griezmann, Joao Felix.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC. Összeállítások. Benfica: Vlahodimosz – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Weigl, Taarabt, Rafa, Goncalo Ramos, Everton - Darwin. Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – N. Keita, Fabinho, Thiago – Szalah, Mané, Luis Diaz

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0. Aktív a City, de jhól védekezik az Atlético. Koke nagyon veszélyesen (értsd: tizenegyes-gyanúsan) szerelte Bernanrdo Silvát.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 0-0. Aktívan kezdett a Pool, de helyzete még nem volt.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 0-1. Előnyben a Vörösök, az előrehúzódott Konaté vette be a portugálok kapuját. Robertson szöglete után bólintotta a labdát a kapuba.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0. Az utóbbi percekben ívelésekkel próbálkoznak az angol klub játékosai, Oblak és a védelem az úr.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 0-1. Ha Szalah olyan magas lenne, mint Van Dijk, valószínűleg már kétgólos lenne az előny. Így öt centivel elszállt a labda a feje fölött.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 0-2. Sadio Mané növelte csapata előnyét, Luis Diaz okos előkészítésének is köszönhetően.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0.A második félidő elején Griezmann megindult egy kontrából, amikor utolérték, áttette balra a labdát, de pontatlanul.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0. Mahrez szabadrúgást harcolt ki a spanyolok kapujától 26 méterre. Kicsit túlvariálták, de Renan Lodi szabálytalankodott, most már 20 méterről lehetett lőni. De Bruyne lőtt, Oblak bravúrral védett, aztán fekve, lábbal kirúgta oldalra.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 1-2. Védelmi hibából szépített a Benfica, Konaté lyukat rúgott a saját kapuja előtt, Darwin Núnez hat méterről a kapuba lőtte a labdát.

Darwin Núnez a gólját ünnepli (Fotó: Julian Finney/Getty Images)

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0. Koke, Griezmann és Llorente helyére Correa, De Paul és Cunha állt. Hármas csere az Atléticónál.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0. Laporte jó helyzetből fejelhetett, de kicsit magas volt a labda, ő pedig egy méterrel a kapu fölé fejelt.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 1-2. Mané és Szalah is lement, Diogo Jota és Firmino állt be. Elég jól áll a Pool csatárokban.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 0-0. A mérkőzés utolsó negyedére Foden, Gabriel Jesus és Grealish állt be a Cityhez, Sterling, Mahrez és Gündogan ment le.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 1-0. Phil Foden egy perccel később álompasszt adott Kevin de Bruynének, aki megszerezte a vezetést.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 1-2. Egyenlíthetett volna a Benfica Darwin Núnez megugrása után.Van Dijk nagyon-nagyon határozottan szerelte.

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 1-0. De Bruyne lövése után fél méterrel a kapu fölé szállt a labda.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 1-3. Naby Keita előkészítése után Luiz Diaz, akit a télen a Portótól vett a Liverpool, megszerezte a vendégek harmadik gólját.

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 1-3. Jota ziccerbe került, de a görög kapus kitűnően robbant ki a kapujából.

Végeredmények:

MANCHESTER CITY–ATLÉTICO MADRID 1-0

SL BENFICA–LIVERPOOL FC 1-3

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.