Nyitókép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Egy 19 éves kameruni-svéd mentette meg a Manchester Unitedet

Infostart
2022. február 23. 21:00
Két mérkőzéssel zárult a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022-es nyolcaddöntőinek első fele. Az Atlético Madrid a Manchester United, a Benfica pedig az Ajax ellen játszott döntetlent.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED. A két összeállítás. Atlético: Oblak - Vrsaljko, Gimenez, Szavics, Reinildo - M. Llorente, Herrera, Kondogbia, Renan Lodi - A. Correa, Joao Felix. Manchester United: De Gea - Lindelöf, Varane, H. Maguire, Shaw - Fred, Pogba, Rashford, Bruno Fernandes, Sancho - Cristiano Ronaldo.

SL BENFICA–AFC AJAX. A két összeállítás. Benfica: Vlahodimosz - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Rafa, Taarabt, Weigl, Everton - Goncalo Ramos, Darwin. Ajax: Pasveer - Mazraoui, J. Timber, L. Martinez, Blind - Ed. Alvarez, Berghuis, Gravenberch - Antony, Haller, Tadics.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 0-0. Az első öt perc az Atléticóé volt, Lindelöf látványos bevetődéssel mentette meg kapuját a góltól.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Máris vezet az Atlético, Renan Lodi pontos beadást a védők között kilépő Joao Felix látványos és pontos fejessel váltotta gólra. Ez volt az első gól, amit angol klub 2022-ben a BL-kapott, 277 perc után.

SL BENFICA–AFC AJAX 0-1. Dusan Tadics góljával előnybe kerültek a hollandot. Üresen hagyták a védők, ő pedig ezt megbüntette.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Halovány a United támadójátéka, eddig semmi veszélyt nem jelent Oblak kapujába. Az Atléti sem olyan veszélyes, mint az első néhány percben.

SL BENFICA–AFC AJAX 1-1. Ritkaság: gólt kapott az Ajax. A BL-idény eddigi legeredményesebb játékáról, Sebastien Halerről került a labda a kapuba, a saját kapujába. Egy erősen középre lőtt labdát nem tudott menteni.

SL BENFICA–AFC AJAX 1-2. Helyre állt a világ rendje, Haller az ellenfél kapuját is bevette. Elképesztő sorozatban van, 11 gólnál jár már a BL-szezonban.

Haller tizenegyedik gólja pályafutása hetedik BL-mérkőzésén (Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Renan Lodi újabb kitűnő beadása után Llorente a kapufára fejelte a labdát.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. A második félidő első tíz percében aktívabbá vált a United, de a góltól messze járt.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Ralf Rangnick elégedetlen, hármat is cserél. Pogba, Shaw és Lindelöf is lement, Matics, Telles és Wan-Bissaka áll be.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Végre valami, Kondogbia lőtt, de a kapu fölé.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Simeone levitte azt a két játékost, akinek köszönhető a gól, Renan Lodit és Joao Felixet. Két francia klasszis állt be, Thomas Lemar és Antoine Griezmann.

SL BENFICA–AFC AJAX 2-2. Roman Jaremcsuk kiegyenlített. Hosszan dolgoztak a VAR-szobában, de szabályosnak minősítették a gólt.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-0. Az angolok legígéretesebb lehetőségéből, 18 méteres szabadrúgásból, Cristiano Ronaldo a kapu fölé lőtt.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-1. Szinte a semmiből kiegyenlített a United, Bruno Fernandes paszából a 19 éves Elanga ügyes gólt lőtt. A svéd állampolgársáú csatár édesapja a kameruni válogatott tagja volt az 1998-as világbajnokságon.

ATLÉTICO MADRID–MANCHESTER UNITED 1-1. Griezmann fejese után a lécről pattant ki a labda.

Végeredmények:

Atlético Madrid–Manchester United 1-1

Benfica–Ajax 2-2

Visszavágók: március közepén.