Nyitókép: Jed Jacobsohn/Getty Images

Különleges körülmények között búcsúztatják szerdán Csollány Szilvesztert

Infostart
2022. február 8. 17:16
Délelőtt 11 órakor, a Farkasréti temetőben lesz az 51 esztendős korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász temetése.

Csollány Szilveszterről december 7-én derült ki, hogy kórházba, sőt lélegeztetőgépre került, miután koronavírusos lett. Eleinte Sopronban kezelték, majd Budapesten próbálták meggyógyítani. Az 51 éves olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász több mint egy hónapon át volt lélegeztetőgépen, végül szervezete január 24-én feladta a harcot.

A Magyar Torna Szövetség közleménye szerint a sportoló búcsúztatóján

a ravatalozó előtti nyitott téren, a szertartás előtt egy szál virág elhelyezésével róhatják le kegyeletüket

a gyászolók. A búcsúztatón a szervezők lehetőség szerint kérik a maszk használatát, a jelenleg is hatályos Covid-protokoll és a család kérése miatt a személyes részvétnyilvánításra nem lesz lehetőség.

Az olimpiai bajnok tornásztól családja és barátai mellett a teljes sporttársadalom búcsúzik. Az eseményen az Emmi nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, az olimpiai család nevében pedig Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke mond beszédet. A Magyar Torna Szövetség elnöke, Magyar Zoltán is búcsúbeszédet tart, a család nevében Mórádi Zsolt, a család barátja emlékezik.

A sportolót a Magyar Torna Szövetség saját halottjának tekinti, mint ahogy az Emmi Sportért Felelős Államtitkársága, a Magyar Olimpiai Bizottság és Gyomaendrőd Önkormányzata is.