Nyitókép: MTI/AP/Christophe Ena

Újabb elismerés Robert Lewandowskinak

Infostart / MTI
2022. január 3. 18:33
Az edzők között nem a BL-győztes Thomas Tuchel, nem is Pep Guardiola végzett az élen.

A német labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok Robert Lewandowskit, a Bayern München lengyel csatárát választották a világ legjobb futballistájának.

A Kicker című német sportnapilap 234 Bundesliga-játékost kérdezett meg, 43,2 százalékuk látta úgy, hogy a müncheniek gólvágója volt az elmúlt év legjobbja. A második helyen Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi támadója végzett, míg a harmadik a hetedik Aranylabdáját az év végén elnyerő argentin Lionel Messi lett.

Az edzők rangsorában a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp diadalmaskodott (34,6), megelőzve a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea kispadján ülő, ugyancsak német Thomas Tuchelt (24,8), valamint az angol bajnok Manchester City vezetőedzőjét, a spanyol Josep Guardiolát.

A Bundesliga-játékosok 67,9 százaléka szerint az angol Premier League a világ legerősebb bajnoksága.

Joshua Kimmichet, a Bayern München német válogatott középpályását szavazták meg az év csalódásának. Az eredmény vélhetően nem a pályán nyújtott teljesítményének szól, jóval inkább annak, hogy előbb kételyeket fogalmazott meg a koronavírus elleni oltással kapcsolatban, majd november eleje óta kényszerpihenőn van két karanténidőszak miatt és mert megfertőződött, ennek következtében pedig tüdőproblémái vannak.