Nyitókép: Paul Gilham/Getty Images

Michael Schumacherről beszélt Jean Todt: nagyon hiányzik

Infostart
2021. december 17. 15:12
A Nemzetközi Automobil Szövetség távozó elnöke a Forma–1-es díjkiosztón váratlanul a hétszeres világbajnok német pilótáról kezdett beszélni.

Csütörtökön tartották a Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalos gáláját, amelyen Max Verstappen átvehette a Forma–1-es világbajnoki győzelemért járó trófeát, de elbúcsúztatták Jean Todtot is, aki 12 év után befejezte az elnöki munkát – írja a 24.hu.

A 75 éves francia sportvezető búcsúzóul beszédet is mondott, és kihasználta az alkalmat, hogy megemlítse Michael Schumachert.

"Őszinte leszek: Michael nagyon hiányzik.

Fontos része volt az életemnek, és mindig is az lesz.

Annyi mindent felépítettünk, ugyanakkor sokat szenvedtünk is együtt. Ez tett erősebbé bennünket" – mondta, és felidézte, hogy a hétszeres világbajnok mögötte állt, amikor az FIA elnöki posztjára pályázott.

„12 évvel ezelőtt minden jelöltnek hat fős listát kellett benyújtania, akik támogatják őt. Abban az időben három ember volt mellettem – a feleségem, a fiam és Michael. Ez az, amit soha nem fogok elfelejteni" – tette hozzá Todt, aki a Ferrarinál töltött időszaka alatt öt világbajnoki címet, illetve hat konstruktőri címet nyert.

Michael Schumacher 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben szenvedett súlyos balesetet. Fejsérülését követően állandó gondozásra és rehabilitációra szorul, állapotáról a család azóta sem ad felvilágosítást, de azt tudni, hogy Todt rendszeresen látogatja barátját az otthonában, sőt közösen futamokat is szoktak nézni.