Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Válságos állapotban van Csollány Szilveszter

Infostart
2021. december 11. 11:25
Az olimpiai bajnok tornászt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik.

A hét elején érkezett a drámai hír: Csollány Szilveszter koronavírusos, és a versenyzéstől 2003-ban visszavonult, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász lélegeztetőgépre került. Családja nem árul el részleteket az állapotáról. A Bors azt megtudta, hogy - ellentétben a felröppent információkkal - a múlt pénteken tüdőgyulladással a soproni kórházba kerülő, majd a gyorsan romló állapota miatt Budapestre szállított volt sportoló még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán van. Továbbra is lélegeztetőgépen tartják, állapota válságos.

A Blikk azt írta, hogy elképzelhető, Csollányt is olyan, az életfunkciókat fenntartó, műtüdőként működő ECMO-készülékkel (extrakorporális membránoxigenizációs gép) kezelik, amilyennel a fideszes Bányai Gábor parlamenti képviselőt segítették koronavírus-fertőzése idején, 69 napon át. Mindenesetre a sporttársak egy emberként szorítanak azért, hogy az 51 éves sportember meggyógyuljon.

"Lesújtott minket a hír, és az egész tornásztársadalmat sokkolta. Mást nem mondhatok, csak azt, hogy imádkozunk Csollányért, és szurkolunk, hogy újra a mindannyiunk által ismert, vidám Szilvesztert láthassuk újra" – nyilatkozta Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke korábban a lapnak.

(Nyitóképünk illusztráció.)