Megvan az utolsó BL-továbbjutó is - csapatlista

Infostart
2021. december 9. 21:32
Utolsóként a Villarreal jutott tovább a csoportszakaszból, ezzel teljessé vált a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mezőnye.

A Villarreal győzött csütörtökön az Atalanta vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel a Manchester United mögött másodikként nyolcaddöntőbe jutott.

Az F csoport mérkőzését szerdán a zord időjárási körülmények, hóvihar miatt halasztották el egy nappal. A hazai csapatnak - amely egy ponttal állt spanyol ellenfele mögött - győznie kellett volna az előzéshez.

A Villarreal a második félidő elején már 3-0-ra vezetett, de a hajrához közeledve az Atalanta egy gólra felzárkózott és több esélye is volt az egyenlítésre.

A nyolcadddöntő párosításaira hétfőn derül fény, a csoportmásodikak mellé sorsolják majd a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhetnek össze.

F csoport:

Atalanta (olasz)-Villarreal (spanyol) 2-3 (0-2)
gól: Malinovsky (71.), Zapata (80.), Danjuma (3., 51.), Capoue (42.)

szerdán játszották:

Manchester United (angol)-Young Boys (svájci) 1-1 (1-1)
gól: Greenwood (9.), illetve Rieder (42.)

A csoport végeredménye:

1. (és továbbjutott) Manchester United 11 pont, 2. (és továbbjutott) Villarreal 10, 3. (és az Európa-ligába jutott) Atalanta 6 , 4. Young Boys 5

A BL nyolcaddöntőjébe jutott csapatok

csoportelsőként:

Manchester City (angol), Liverpool FC (angol), Ajax Amsterdam (holland), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Manchester United (angol), Juventus (olasz), Lille (francia)

csoportmásodikként:

Paris Saint-Germain (francia), Atlético Madrid (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), Internazionale (olasz), Chelsea (címvédő, angol), Benfica (portugál), Salzburg (osztrák), Villarreal (spanyol)

Az Európa-liga kieséses szakaszába átkerülő csoportharmadikok

RB Leipzig (német), FC Porto (portugál), Borussia Dortmund (német), Sheriff Tiraspol (moldovai), Zenit (orosz), FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), Atalanta (olasz)