Nyitókép: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

A Szolnok győzött, de az OSC jutott a BL-be

Infostart / MTI
2021. október 21. 10:17
AZ OSC a szerdai visszavágón két góllal kikapott ugyan, ám 25-18-as összesítéssel a Szolnoki Dózsa fölé kerekedett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, ezzel a csoportkörbe jutott.

A két csapat az előző szezonban az Eurokupa és a bajnokság fináléjában is összecsapott egymással, akkor mindkét sorozatban a Tisza-parti együttes diadalmaskodott.

Mostani párharcuk első mérkőzésén, múlt szombaton az OSC idegenben fölényes, 15-6-os győzelmet aratott, így a szerdai visszavágó gyakorlatilag már csak formalitás volt. A meccs ezúttal szorosabban alakult, és a Szolnok két góllal jobbnak bizonyult, összesítésben viszont a fővárosi együttes hét gólt megtartott előnyéből.

Az OSC ezzel a Bajnokok Ligája B csoportjába került, ott a címvédő olasz Pro Recco mellett a horvát Jug Dubrovnik, a francia Marseille, a német Hannover, és a Spandau Berlin, a román Steaua Bucuresti, illetve az olasz Savona és a szerb Crvena zvezda selejtezős párharcának továbbjutójával találkozik. Varga Dániel vezetőedző együttese a nyitókörben jövő szerdán a Steaua Bucurestit fogadja.

Az előző kiírásban döntős Ferencváros az A csoportban alanyi jogon szerepel, a Szolnok pedig átkerült az Eurokupa negyeddöntőjébe.

A csoportkörök beosztása

A-CSOPORT
FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicki Kragujevac (szerb), Brescia (olasz), Jadran Split (horvát)

B-CSOPORT
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), OSC, Crvena zvezda (szerb)