Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Depay kivételével elfogytak a jó csatárok a Barcelonából

Infostart
2021. szeptember 14. 16:09
Csatárválságról, rémálomról ír a spanyol sajtó a Barcelona–Bayern München BL-mérkőzés előtt. S ha az ember figyelmesen átnézi a katalán Sportot, illetve a madridi központú AS-t és Marcát, kiderül, bőven van egyéb gond is a Camp Nouban.

Az FC Barcelona elveszítette egy éve Luís Suárezt, idén nyáron pedig Lionel Messit. A két időpont között megsérült Ansu Fati, a legnagyobb tehetség, aki még mindig nem tud játszani. A nyáron a Barcelona megszerezte Sergio Agüerót, a Manchester City történetének legjobb góllövőjét, de ő sérülten érkezett, egyelőre ő sem bevethető.

Antoine Griezmannt, részben azért mert túl magas a fizetése, a Barcelona visszaengedte az Atlético Madridhoz. Ousmane Dembélé sérült, bizonytalan ideig nem játszhat.

Lehet még ennél is rosszabb a helyzet? Igen. Az elmúlt napokban súlyos sérülést szenvedett a dán Martin Braithwaithe, aki nagy valószínűséggel – miután három-négy hónapos kihagyás vár rá – csak 2022-ben térhet vissza a csapatba.

Így a Barcelona a brazil Coutinhót – akit nagyon el akart adni a nyáron, mert neki is magas a fizetése –, valamint Memphis Depayt, Luuk de Jongot és az osztrák-török Yusuf Demirt nevezte be a csatárposztokon szereplők közül a Bayern elleni mérkőzésre. Közülük egyedül az Olympique Lyonnais együttesétől érkezett Memphis Depay van jó formában.

A barcelonai Sport szerint Ronald Koeman a Ter Stegen – Araujo, Piquet, Lenglet – Sergi Roberto, Busquets, Jordi Alba – Frenkie de Jong, Pedri – Luuk de Jong, Depay tizeneggyel kezd majd, Demir éés Coutinho a cserék közé kerül.

Coutinho egyébként két gólt szerzett 2020 augusztusában, a két csapat legutóbbi BL-mérkőzésén – a 8-2-re győztes Bayern München mezében, a Barcelona ellen.

A Bayern várhatóan a legerősebb tizenegyével tud kezdeni, ami azt jelenti, hogy

Robert Lewandowski és Serge Gnabry is játszik.

A Camp Nouban 2019. november 27., a Borussia Dortmund elleni 3-1 óta először vehetnek részt nemzetközi kupamérkőzésen nézők, egyharmad ház lehet, ami 31 213 nézőt jelent.