Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Újra összeáll a Babos, Mladenovic kettős

Infostart
2021. május 28. 19:26
A vasárnap kezdődő Roland Garroson még nem, de a jövő hónapban, Wimbledonban, újra együtt indul a Grand Slam-torna női páros számában Babos Tímea és Kristian Mladenovic kettőse.

Babos Tímea indul a francia nyílt teniszbajnokság női párosszámában is, mégpedig Vera Zvonarjova oldalán.

„Kugyermetova velem akart játszani, de Jelena Vesznyina lobbizása után az orosz szövetség gyakorlatilag ráparancsolt, hogy Vesznyinával induljon a Roland Garroson, ne velem. Sajnálom, hogy így alakult. Zvonarjovával a belgrádi verseny nem sikerült jól, de bízom benne, hogy Párizsban tudunk javítani” – mondta Babos Tímea a Nemzeti Sportnak.

Igazi szenzációval is szolgált, elárulta, hogy Wimbeldonban újra Kristina Mladenovic oldalán játszik majd: „Ő kérdezett meg engem, és mondtam neki, hogy nincs fix tervem, mert Vera Zvonarjova előre szólt, hogy már megbeszélte a nevezést a német Laura Siegemunddal, tehát vele nem tudom folytatni. Mivel közel a nevezési határidő, és ilyen rövid idő alatt nehéz lett volna valakit találni, aki ráadásul megérti, hogy konkrétan egyetlen füves versenyre, Wimbledonra keresek partnert, ezért igent mondtam Kikinek” – mondta Babos, s mintha szavaiból azt lehetne kiolvasni, hogy még mindig nem bocsátott meg az őt az Australian Open előtt cserben hagyó francia játékosnak.

Beszélt arról is, hogy szívesen indult volna Párizsban Fucsovics Márton oldalán a vegyes párosban is, de a legjobb magyar férfiteniszező programjába ez nem fér bele.

„Én szerettem volna, ám ő nem. Nincs mit tenni, természetesen tiszteletben tartom a döntését, bár nem feltétlenül értek vele egyet.”– mondta.