Az Atlético Madrid a La Liga új bajnoka

Infostart
2021. május 22. 17:40
Az Atlético Madrid nyerte meg a La Liga 2020–2021-es idényét, miután – kétpontos előnnyel kezdve a fordulót – 2-1-re nyert a Valladolid pályáján. Így hiába nyert a Real Madrid otthon a Villarreal ellen az utolsó pillanatban szerzett góllal. Harmadik a Barcelona.

A La Liga utolsó fordulójának tíz mérkőzése közül 18.00 órakor kezdődik hét, köztük a Real Madrid–Villarreal és a Valladolid–Atlético Madrid mérkőzés. A forduzló előtt két pont az Atlético előnye fővárosi riválisával szemben, pontegyenlőség esetén a Real Madrid megvédi címét.

Az Atlético Madrid összeállítása: Oblak – Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Correa, Luis Suárez.

A Real Madridban, a Villarreal ellen, Courtois véd, Odiozola, Éder Militao, a visszatérő varane és Miguel a négy hátvéd, Valverde, Modric és casemiro a három középpályás, Marco Asensio, Benzema és Vinícius Junior a három csatár.

Az első tíz percben fölényben játszott a kiesés ellen küzdő Valladolid ellen, de nem tudott gólt szerezni. Egyelőre nem is bánhatja, hiszen még a Real Madrid sem vezet.

A 19. percben megszületett a forduló első gólja, óriási meglepetésre a Valladolid vezette! Az átadás pillanatában még a saját térfelén lévő Ócar Plano befejezett egy remek kontrát. Valladolid–Atlético Madrid 1-0.

Óscar Plano egyébként a Real Madrid nevelése…

Egyetlen pontra csökkent az Atléti előnye, de ameddig nem vezet a Real Madrid, marad az élen.

Hihetetlen, a Real Madrid is hátrányba került, a Villarreal a mindössze 18 éves Yeremi Pino góljával vezetéshez jutott az Estádio di Stéfanóban. Real Madrid–Villarreal 0-1.

Ebben az évszázadban (évezredben…) ilyen fiatal futballista még nem szerzett gólt a Real Madrid ellen bajnoki mérkőzésen.

A gólpasszt adó Moreno a legutóbbi hét, a Real Madrid elleni bajnoki meccsén hat kanadai pontot gyűjtött (négy gól, két gólpassz).

Visszaállt a kétpontos különbség a két éllovas között.

Valladolidban Felipe nehéz helyzetben tisztázott, nem a szokott magabiztos az Atléti védelme. Jan Oblak kapus egyébként 303. tétmérkőzésen véd az Atléticóban, ezzel beállította Abel Resino klubrekordját.

Szünet mindkét pályán, a bajnoki címre esélyes mindkét csapat vesztésre áll, s ez az Atléticónak nem baj…

Öt perc eltelt a második félidőkből, egyre inkább sürgeti az idő a Real Madridot.

Az 55. percben Casemiro labdáját Karim Benzema a kapuba fejelte, de lesről, a VAR érvénytelenítette a gólt.

Ángel Correa kiegyenlített Valladolidban, Yannick Carrasco labdájából, Valladolid–Atlético 1-1.

Correának a kilencedik gólja volt ez a bajnoki idényben, s még nyolc gólpassz is van a neve mellett.

Eldőlt a bajnokság? Luis Suárez gólt szerzett, Valladolid–Atlético 1-2.

Az uruguayi csatárnak, akit tavaly nyáron elengedett a Barcelona, a 21. bajnoki gólját szerezte az idényben, döntő szerepe van abban, hogy nem a katalánok (s nem a Real) a bajnok, hanem az Atléti.

Ha nyer az Atlético, tőle akár fordíthat is a Real Madrid…

Zajlik a meccs Valladolidban, de az atléticósok kicsit már ünnepelnek. Correa széles vigyorral, a boldogságban úszva ment le a pályáról cserélése után.

A Real Madrid nem tud egyenlíteni, pedig már Rodrygo, Isco és Mariano Diaz is a pályán.

De mégis: Karim Benzema a 87. percben a felső sarokba emelte a labdát, Real Madrid–Villarreal 1-1.

Luka Modric a mérkőzés utolsó lövésével megszerezte a győzelmet, óriási dráma lett volna, ha ezzel bajnok a Real. De közben az Atlético is nyert.

Vége, az Atlético 86, a Real Madrid 84 ponttal zárta az idényt.