Hahn-gólok nélkül is négyet lőtt a Paks

Infostart / MTI
2021. április 30. 22:20
Böde Dániel beállása után négy perccel betalált, a Paks már hat meccs óta veretlen az OTP Bank Ligában.

A Paks hazai pályán hátrányból fordítva 4-2-re legyőzte a második helyen álló Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának pénteki mérkőzésén, így matematikailag még maradt esélye, hogy az utolsó körben odaérjen a bronzérmes pozícióba, míg a felcsútiak egyelőre nem biztosították be az ezüstérmüket.

Az első félidőben jobban és veszélyesebben játszott a Puskás Akadémia, amely egy védelmi hibát kihasználva a félidő derekán megszerezte a vezetést. A Paks igazán ezután sem tudott újítani, viszont a 39. percben büntetőt lőhetett, a góllövőlistát vezető Hahn János azonban elhibázta a lehetőséget.

Fordulás után kissé visszaesett az iram, sokat állt a játék egy-egy kisebb, leginkább taktikai jellegű szabálytalanság miatt. Alig negyedóra telt el, amikor szinte a semmiből egyenlített a Paks, miután a csereként beállt Böde Dániel fejesét Tóth kapus beejtette a gólvonal mögé. Ezután lendületbe jött a hazai együttes, amely tíz perccel később egy öngóllal előnybe is került, majd még mielőtt a felcsútiak felocsúdtak volna, Bognár távoli lövése pattant meg paksi szemszögből szerencsésen, és kötött ki a kapuban.

A kétgólos előny birtokában megnyugodott a hazai csapat, Bognár pedig hamarosan duplázott, ezzel eldöntötte a meccset, amelynek hajrájában a Puskás Akadémia még szépíteni tudott.