Nyitókép: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Szakíró: esni fog, nagy verseny lesz Verstappen egyik "mumuspályáján"

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. április 16. 07:16
Kapkodva fejlődő Mercedes, magára találó Red Bull-másodpilóta, bizonyítási vágy és csapadék - ezek mind kellhetnek vasárnap az F1-szezon második futamának élvezhetőségéhez Vámosi Péter szerint.

Lewis Hamilton szahíri sikere után a hétvégén Imolában folytatódik a Formula-1-es világbajnokság.

A nemrég módosított program szerint az időmérő edzést szombaton délután 2 órától rendezik, míg a vasárnapi futam felvezető köre a korábban meghatározottak alapján délután 3-kor indul el.

Vámosi Péter, a Racingline főszerkesztője az InfoRádióban először is arra mutatott rá, hogy az 1994-ben Ayrton Senna és Roland Ratzenberger halálát hozó versenyhétvége helyszínére nem ígérnek száraz hétvégét.

"Állítólag esni fog vasárnap, úgyhogy mindenképpen jó versenynek nézünk elébe. Arra számítok, hogy marad a Mercedes-Red Bull párharc, de bízom benne, hogy kibővül a harc négy versenyzőre, és Sergio Perez is megtalálja a megfelelő gombokat a rajt előtt,

nem történik olyan banális probléma, mint a felvezető körön, amikor a fülére kell szólni, hogy próbálta-e már újraindítani az autóját"

- idézte fel a nyitófutam történései közül Vámosi Péter.

Szerinte az imolai pálya jobban fekszik a kihívó Red Bullnak, mint a szahíri.

"Ha már időmérőn fölényben tudtak lenni az elmúlt év végén egyes esetekben, akkor ez most is bekövetkezhet. A nagy kérdés az, hogy az első futam után mennyire tudta magát a Mercedes összeszedni kapkodva" - tette hozzá.

Az is igaz ugyanakkor, hogy a red bullos Max Verstappennak rendkívül balszerencsések voltak a 2020-as itáliai futamai, egyiket sem tudta befejeztni. Erről Vámosi Péter így beszélt:

"Nagyon nagy mumus Verstappennak az összes olasz pálya valamiért",

de most már tényleg "ott lehet" Sergio Perez is, ami szintén arra mutat, hogy jó lesz a verseny.

Az eső pedig a McLarennek és akár az Aston Martinnak - és Sebastian Vettelnek - is esélyt kínálhat a szakíró szerint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
F1, Imola előtt
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást