Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az úszókapitány Milák Kristófról: ki kell mondani, gyorsúszásban is világklasszis

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid
2021. március 26. 18:01
Új országos csúccsal győzött 100 méteres gyorsúszásban Milák Kristóf a Duna Arénában szombatig tartó ob-n, ahol a Honvéd sztárja már a negyedik aranyérmét szerezte, most pedig az ezúttal második Németh Nándor rekordját döntötte meg.

Azt látva, amit az ob első versenynapján produkált, azt gondolom, nem degradálva a kimagasló eredményeit, már semmin nem lepődhetünk meg – fogalmazott az InfoRádiónak a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya azzal kapcsolatban, hogy Milák Kristóf országos csúccsal, tokiói A-szintes idővel nyert 100 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának pénteki döntőjében.

Sós Csaba úgy véli, azzal, hogy Milák Kristóf 48.00-ás időt úszott, nagyon esélyes helyzetbe hozta a 4x100-as férfi gyorsváltót is, amely már biztos kvótával rendelkezett. Ugyan Szabó Szebasztián nem úszott most csúcsformában, de neki is van hasonlóan jó ideje, emlékeztetett a szakember, aki szerint ha még Kozma Dominik is felszívja magát, akkor a váltó szép reményekre lehet esélyes.

Mikák Kristóf remek teljesítménye ugyan felvetheti a kérdést, hogy vajon hány számot lehet majd érdemes vállalnia az olimpián, Sós Csaba igyekszik arra kapacitálni, hogy a 200 pillangó köré építsen mindent, és ott, aznap azt az egy számot kell mindenképp megnyerni. Tehát lebeszélné arról, hogy a 200 és 400 gyorsot forszírozza most még, tiszteletben tartva természetesen a véleményét. „Éppen elég lesz neki az első nap a 4x100-as gyorsváltó, ahol egy friss Milák akár bombameglepetést is okozhat.”

Sós Csaba inkább a budapesti Európa-bajnokság alkalmával ösztönözné a sportolót, hogy több gyors számot is ússzon, ami várható is, hiszen látható, gyorsúszásban is világklasszis.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Az úszókapitány Mikák Kristófról: ki kell mondani, gyorsúszásban is világklasszis
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást