Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vincze Balázs: veszélyes üzem a győzelem

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2021. március 22. 18:37
Az UVSE nyerte a 23 éven aluli vízilabdázóknak kiírt Komjádi-kupát, miután a döntőben 13-10-re győzött a Ferenváros ellen. Vincze Balázs vezetőedző szerint a siker a szisztematikus munka eredménye.

"A felnőtt bajnokságban más szintet képvisel az UVSE és a Ferencváros, de a 23 év alattiaknak kiírt Komjádi-kupában volt esélyünk vitézkedni. A papírforma alapján a legmeggyőzőbb kerettel álltunk ki a négyes döntőre,

csalódott lettem volna, ha nem sikerül győznünk"

– mondta a diadal után Vincze Balázs vezetőedző.

Az UVSE szakvezetője szerint a fináléban csapata villámrajtot vett, ám aztán „belealudt” az előnybe. Ezt követően, 6-6 után viszont zsinórban öt gólt szerezve sikerült eldönteni a kupa sorsát.

Az UVSE a felnőtt OB I-ben is fiatal kerettel szerepel, ez pedig előnyt jelentett. Három rutinosabb játékosát nélkülözve játszotta végig a csapat a hétvégét, hiszen ők 23 évnél már idősebbek. A Komjádi-kupában 2004-es és 2005-ös születésű pólós is szerepet kapott.

Vincze Balázs szerint a siker a szisztematikus munka eredménye, amit a klub a játékosok kinevelésére fordít. Megjegyezte, hogy a döntőben az FTC színeiben öt gólt szerző Vigvári Vendel is tavaly még az UVSE-t erősítette.

A tréner szerint sok idő nincs az ünneplésre.

„Veszélyes üzem a győzelem, mert mindig követheti megkönnyebbülés, üresség, az edző és a játékosok részéről is, főleg, ha nem a szezon végén jön el. Szombaton az Eger ellen játszunk, indulni kell az úton tovább" - hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy a szezon előtt a 7-14. hely közé várta a csapatot, de most a hetedik vagy akár a hatodik helyre is van esély. Emellett az ifjúsági bajnokságot veretlenül vezeti az UVSE.

„Vannak további feladatok. Az már történelem, hogy megnyertük a Komjádi-kupát, ennek a vitrinben és a szívekben a helye, már az újabb célok felé kell indulnunk.”


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vincze Balázs
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást